ОСТАННІ НОВИНИ

Рада прийняла зміни до Податкового кодексу

|

Верховна Рада ухвалила проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансування бюджетних надходжень у 2016 році. Про це йдеться на офіційному сайті  Верховної Ради, передає кореспондент Львівського порталу.

податковицй кодекс

За відповідне рішення проголосували 251 народний депутат.

“Щодо акцизного податку, пропонується збільшити ставки акцизного податку на спирт, спиртові дистиляти та спиртні напої щодо чинних на сьогодні на 50%, на пиво – 100%, на вина, крім вин натуральних виноградових – на 100%”,  – цитує «УНН»  голову комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніну Южаніну.

Також, за її словами, пропонується збільшити специфічні ставки акцизного податку на тютюнові вибори, тютюн та промислові замінники тютюну, а також мінімальне акцизне податкове навантаження і сплату акцизного податку з тютюнових виробів на 40%.

Також вона зазначила, що законопроектом пропонується встановити ренту за користування надрами у розмірі 50% на період з 1 квітня 2016-ого по 31 грудня 2016 року включно.

“Діючі ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом Укоаїни збільшити на 13,35%, замість 26,7%”,- зауважила Н.Южаніна.

Також вона відзначила, що законопроектом пропонується встановити,що індекс споживчих цін за 2015 рік, що використовується для визначення коефіцієнту індексації нормативно-грошової оцінки сільськогосподарських угідь, ріллі, багаторічних насаджень тощо застосовується із значенням 120%.

Вона також наголосила, що згідно до законопроекту перша та друга група “спрощенців” залишається в повному обсязі, для третьої – оборот зменшений до 5 млн грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *