ОСТАННІ НОВИНИ

Суд над екс-директором бронетанкового заводу затягують?

|

Сьогодні, 23 грудня, у Сихівському районному суді міста Львова відбулося перше судове засідання щодо обвинуваченню екс-директора Львівського Бронетанкового Заводу Олександра Остапця, якого підозрюють у зловживанні владою та розкраданні мільйонів, передає кореспондент Львівського порталу.

суд Остапець

Заступник військового прокурора Західного регіону Євген Білоусов розповів на підставі чого обвинувачується високопосадовець.

«Обвинувальний акт за підозрою директора державного підприємства Львівський Бронетанковий Завод направлений до суду по ч.5 ст.191 Кримінального Кодексу України, тобто розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим обов’язком. Якщо конкретніше, то мова йде про розтрату державних коштів які призначалися під оборонний контракт для ремонту військової техніки (бойова машина «Піхот»), яка пізніше мала відправлятись у зону бойових дій. На ремонт комплектуючих до 9 одиниць машин було потрібно більш ніж 2 мільйони гривень. Розтрата відбувалася шляхом укладення договір, на піставі яких вказані кошти були перераховані з рахунку державного підприємства та рахунки підприємств», – розповів Євген Білоусов

На сьогоднішньому засіданні судді заслухали лише двох свідків, а саме головного бухгалтера ба бухгалтера-касира Львівського Бронетанкового Заводу. Вони доповіли, що й справді перераховували кошти на підприємства (що обвинучанувана сторона вважає підприємствами з ознаками фіктивності) і вони були попередньо затверджені директором Остапцем. Проте надана ними інформація не мала великої цінності, вважає військовий прокурор.

«В силу займаної посади головний бухгалтер не може знати те, що відбувалося в цехах, які роботи виконувались чи не виконувались», – сказав Білоусов.

Наступне судове засідання у цій справі має відбутися 22 січня 2016 року.

Як раніше повідомляв Львівський портал Олександра Остапця «підловили» на намаганні пом’якшити собі вирок та можливій змові з прокуратурою.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *