ОСТАННІ НОВИНИ

Олександр Попов: «У Львові практично немає якісного житла»

|

Директор київської проектної групи ARCHIMATIKA розповів, чому сьогодні будується мало комфортних житлових будинків та на що потрібно звертати увагу при купівлі житла.

Popov Oleksandr

«Комфорт – це те, що архітектор та проектувальник мають брати за основу, це «буденний» термін. Та попри це лише невеликий відсоток житлових кварталів можна назвати по-справжньому комфортними. Як саме це визначити?

По-перше, слід звернути увагу на дворик. В ньому немає бути автомобілів. Паркінг має бути підземним або винесена за периметр двору. Це дозволить насадити в дворі зелень, що значно дешевше, аніж вкласти асфальт, та значно приємніше виглядає, створює простір та дітей, покращує вид з вікна. Погодьтеся, йти додому через міні-парк набагато приємніше, аніж оминати десятки машин.

Друге – це габаритність будинку. Не може бути такого, щоб стояло декілька хмарочосів підряд, адже людині просто важко буде знайти своє вікно. Кожен з нас має на відстані вирізняти своє житло, навіть у багатоквартирному будинку. Квартира має сприяти індивідуалізації, а не глобалізації.

Ще одна велика проблема – планування квартири. Покупець має розуміти, що платить кошти за кожен квадратний метр, тому кожен сантиметр простору має раціонально використовуватись, виправдовувати свою ціну. Важливим є не метраж квартири, а її планування, раціональність розміщення кімнат.

Вестибюль будинку – це початок вашого житла. Там не має бути обшарпаних поштових скриньок, незрозумілих труб. Заходячи в під’їзд, ви заходите додому, і ви просто зобов’язані вимагати в забудовника, аби вестибюль та коридори будинку мали акуратний вигляд.

Ми подорожуємо по світу, і скрізь, навіть в Азії, немає проблем з архітектурою житлових будинків. У Києві справді якісне житло складає лише 10% ринку, таку саму ситуацію ми бачимо у Львові. Забудовник думає про кількість квартир, а не про комфорт мешканців.

Житло – це насамперед комфорт та затишок, і не доцільно витрачати великі кошти на житло в некомфортному будинку».

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *