ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби у зоні АТО поранили двох українських воїнів

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

oun_650x410

«Вчора було зафіксовано 2 епізоди порушення режиму тиші з боку НЗФ – у Щасті та Кримському. В обох випадках противник застосував стрілецьку зброю. У Щастя сили АТО відкрили вогонь у відповідь, що змусило бойовиків припинити обстріл», – зауважив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Водночас на Світлодарській дузі поблизу  Луганського, в районі Горлівської агломерації та Донецького аеропорту тривають бойові дії низької інтенсивності.

«Зазвичай бойовики активізуються у другій половині дня, і ведуть здебільшого неприцільний вогонь по наших позиціях. Найбільшу кількість обстрілів традиційно зафіксовані у Луганському, Зайцевому, Новгородському та Пісках. Водночас вчора по всьому Донецькому напрямку важке озброєння НЗФ не застосовувалося», – наголосив Лисенко.

Що стосується Маріупольського напрямку, то тут зафіксовано серію ворожих обстрілів у Красногорівці та Мар’їнці. «При цьому противник використав стрілецьку зброю, і вогонь був прицільним. Також на цій ділянці фронту зафіксовано кілька обстрілів з гранатомета. У Талаківці відбулося бойове зіткнення сил АТО з окупантами. Також ворог випустив 1 міну з 82-мм міномета. У Широкиному відбулася короткотривала перестрілка», – повідомив Лисенко.

За його словами, під вогнем бойовиків опиняються не лише українські військові, але й мирні мешканці. Вчора ворожий снайпер вистрілив у груди чоловіку в Мар’їнці. Постраждалого було терміново госпіталізовано до лікарні у місті Курахове.

«Також вчора бойовики зайняли селище Комінтернове Новоазовського району Донецької області. За оперативною інформацією, у населений пункт зайшла посилена ротна тактична група противника під прикриттям бронетехніки. Бойовики проводять обшуки в будинках місцевих мешканців, обладнали вогневі точки, проводять мінування. Українське командування поінформувала про інцидент ОБСЄ та СЦКК. Проте спостерігачі ОБСЄ не змогли туди дістатися – з міркувань безпеки», – зазначив Лисенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *