ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільш касові фільми 2015 року

|

Які кінофільми стали чемпіонами з касових зборів у 2015 році. Рейтинг кращих кінострічок склав EURONEWS, передає кореспондент Львівського порталу.

фільми

За місяць до прем’єри фільму «Зоряні війни: пробудження сили» кількість проданих на нього квитків перевищила всі інші передпрем’єрні продажі. Станом на 20 листопада попередні касові збори перетнули позначку 45 мільйонів євро, що дає змогу вважати стрічку рекордсменом 2015 року.

Компанія «Дісней» викупила «Зоряні війни» та Lucasfilm у Джорджа Лукаса три роки тому. «Пробудження сили» – перший фільм франшизи, знятий компанією (бюджет стрічки – 200 мільйонів доларів).

Рік, що минає, був вдалим і для Universal Pictures. У серпні вони оголосили, що вже перетнули рекордну для касових зборів цифру – понад 5 мільярдів євро.

Це сталося значною мірою завдяки стрічці «Світ Юрського періоду» – останній частині Спілбергової франшизи. Вона принесла компанії майже півтора мільярда євро касових зборів.

«Форсаж 7» – кримінальний бойовик, останній фільм франшизи «Форсаж», знятий режисером Джеймсом Ваном на кіностудії Universal pictures, зібрав у цілому світі понад мільярд євро.

Згадана компанія також чимало заробила завдяки анімаційній стрічці «Міньйони».

Виготовлена з вельми скромним бюджетом у 74 мільйони доларів, ця стрічка принесла майже мільярд євро касових зборів, що, звісно ж, дозволяє вважати її більш, ніж вдалою.

Ще одна картина-чемпіон від Universal pictures – «50 відтінків сірого». Ця постановка однойменного бестселлера від автора саги «Сутінки» Е. Л. Джеймса принесла компанії понад 500 мільйонів євро міжнародних касових зборів.

Компанії «Дісней» теж немає на що нарікати. Шість років після придбання бренду Marvel Entertainment, «Дісней» може похвалитись непоганими прибутками від інвестованих у покупку чотирьох мільярдів доларів. 2015 року компанія отримала понад вісім мільярдів від фільмів та телешоу, успадкованих від Marvel. Зокрема, нова стрічка із франшизи «Месники» («Вік Альтрона») принесла значно більше мільярда євро касових зборів

Ще один чемпіон касових зборів – комедійно-драматичний анімаційний фільм «Головоломка», знятий у форматі 3D кіностудією Pixar. Його прем’єра відбулася у червні на кінофестивалі в Каннах. Дія фільму відбувається у голові 11-річної дівчинки Райлі Андерсон, де п’ять емоцій – гнів, радість, бридливість, страх та сум намагаються провести її крізь життя. Стрічка принесла понад 774 мільйони касових зборів.

Джеймс Бонд повернувся на кіноекрани у новому фільмі «Спектр» – знову з Деніелом Крейґом у головній ролі та в постановці Сема Мендеса. Станом на середину грудня картина принесла компанії-дистриб’ютору Columbia/Sony Pictures 747 мільйонів євро касових зборів.

За словами критиків, значною мірою стрічка «Місія неможлива: плем’я ізгоїв» завдячує своїм успіхом актору Тому Крузу (понад 618 мільйонів євро у світовому прокаті).

У п’ятій частині франшизи (автор сценарію і режисер – Крістофер МакКворі) головний герой стає на герць із загоном спецагентів, відомим під назвою «Синдикат».

Останній у списку – науково-фантастичний пригодницький фільм «Марсіанин» режисера Рідлі Скотта з Меттом Деймоном у головній ролі. Стрічка, що вийшла на екрани у жовтні, станом на середину грудня принесла майже 534 мільйони євро касових зборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *