ОСТАННІ НОВИНИ

Стали відомі подробиці жахливого самогубства прокурора Химчука

|

Прокурор Львівської області Роман Федик поділився подробицями з приводу трагедії, пов’язаної із смертю працівника Дрогобицької місцевої прокуратури Павла Химчука. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

1730270

Зокрема, Роман Федик поінформував про те, що 18 грудня у власному помешканні Павло Химчук намагався вчинити самогубство, нанісши собі 9 ножових поранень в живіт та 2 рани на шиї.

Його виявила дружина, яка викликала карету швидкої медичної допомоги. На превеликий жаль врятувати життя Павлу їм не вдалось. Він, цього ж дня о 16 годині 40 хвилин помер у реанімаційному відділення Дрогобицької міської лікарні.

Перед тим, як вчинити самогубство Павло на своїй сторінці в соціальних мережах опублікував заяву про вчинене кримінальне правопорушення. Крім того, під час огляду квартири виявлено копію наказу прокурора Львівської області про призначення Павла Химчука прокурором Дрогобицької місцевої прокуратури на час перебування іншого працівника у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, на звороті якого містилась передсмертна записка.

Коментуючи цю подію, прокурор області зауважив, що у покійного Павла були проблеми особистісного характеру, але з етичних міркувань розголошенню вони не підлягають.

За вказаним фактом 18 грудня 2015 СВ Дрогобицького відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості під за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 120 КК України. Наразі з метою всебічного, повного та об’єктивного розслідування вказане кримінальне провадження передано до слідчого відділу прокуратури Львівської області. Для здійснення у ньому процесуального керівництва створено групу прокурорів. Крім того, для перевірки факту смерті Павла Химчука прокурором області видано наказ про проведення службового розслідування.

Роман Федик також повідомив, що Павло Химчук після проходження конкурсного відбору в рейтинговому списку на зайняття посад Дрогобицької місцевої прокуратури посів 25 місце. У той же час, штатна чисельність Дрогобицької місцевої прокуратури становить лише 24 посади.

Водночас, наказом прокурора Львівської області 14 грудня поточного року Павла Химчука було призначено на посаду прокурора Дрогобицької місцевої прокуратури на час перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Із наказом чоловік ознайомився та отримав на руки 17 грудня 2015 у відділі роботи з кадрами прокуратури Львівської області, після чого повернувся додому.

Фото:соцмережі

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *