ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного року ЗНО з англійської стане обов’язковим

|

Наступного року (2017) англійська стане обов’язковим предметом для здачі ЗНО. Про це сьогодні ,21 грудня, повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

зно

Цього року абітурієнти здаватимуть обов’язковий іспит з англійської мови у школі (у формі ДПА), а вже наступного року англійська стане третім обов’язковим ЗНО, результати якого також вважатимуться результатами ДПА.

«Цього року була рекомендація Міністерству освіти ввести 3 обов’язкових ЗНО. Сьогодні залишилося лише 2 обов’язкових ЗНО, які зараховуються як державна підсумкова атестація.. Саме іспит з англійської мови за петицією учнів та за зверненням громадськості було цього року відмінено, але це поступка лише на один рік. Англійська мова буде проходити як третій іспит у школі.  Вона буде проходити максимально наближено до ЗНО»,  -повідомила Лариса Середяк.

Також, за словами Л. Середяк, наступного року англійська таки стане обов’язковим ЗНО.

«Цілком ймовірно, що це лише на 1 рік відстрочки. Наступного року, ймовірно, обов’язкове ЗНО з англійської мови вже буде», – додала вона.

Нагадаємо, що у квітні в Україні відбудеться пробне ЗНО.

Фото: media-bar.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *