ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці однієї з вулиць Львова перекрили проїзд шлагбаум

|

У суботу у Львові на вулиці Сокільницькій, яка розташована паралельно вулиці Стрийський, незаконно встановили шлагбаум. Про це повідомляє львів’янин Олексій Марценюк у спільноті «Варта1», передає кореспондент Львівського порталу.

5

Водій бідкається, що дорогою загального користування мають право користуватися лише її жителі.

«Проїхати можуть тільки місцеві, бо вони мають дистанційні брелки для відкривання. У суботу викликав поліцію, вони приїхали, але винних не знайшли і поїхали… Усі машини, що повертають на цю вулицю змушені вертатися задом, бо проїзду немає…», – йдеться у повідомленні.

6

Речник патрульної поліції Львова Катерина Рибій підтвердила Zaxid.net, що о 14:13 у суботу до надійшло повідомлення про перекриття вул. Сокільницької.

Катерина Рибій запевнила, що шлагбаум відкрили одразу після приїду поліції. «Мешканці віддали патрульним пульт керування шлагбаумом. Поліцейські його відкрили. Поки не буде дозволів, мешканці користуватися шлагбаумом не будуть», – зазначила Катерина Рибій.

Натомість Олексій Марценюк стверджує, що сьогодні, 21 грудня, близько 09:00 вулиця знову була перекрита шлагбаумом.

В.о. голови Франківської райадміністрації Орест Тимчишин повідомив, що вул. Сокільницька перебуває на балансі рай адміністрації. Однак, за його словами, у Франківській РА жодних дозволів на встановлення шлагбауму не давали і дізналися про його існування вже тоді, коли шлагбаум стояв.

Тимчишин зазначив, що мешканці власним коштом поклали на вул. Сокільницькій 2 тис. кв. м бруківки. «Там почався інтенсивніший рух транспорту. Оскільки там нема тротуарів, мешканці, щоб себе убезпечити, встановили цей шлагбаум. Ми про це довідалися, коли шлагбаум там вже стояв», – сказав він.

Мешканцю Сокільницької, який встановив цей шлагбаум, сьогодні вручили припис, яким зобов’язали демонтувати його протягом трьох днів. За словами Тимчишина, наразі чоловік шлагбаум відкрив, але сподівається його погодити і користуватися ним надалі.

«Він би мав це узгодити з поліцією і винести на міську комісію з безпеки дорожнього руху. Але шансів на те, що таке погодять, менше 1%», – переконаний Тимчишин.

У випадку, якщо самовільно встановлений шлагбаум не погодять, його мають демонтувати.

8

Варто додати, що згідно чинного законодавства, за перекриття проїзної частини (шлагбаумами, тросами…), передбачена кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 279 КК України – блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке карається штрафом, виправними роботами, або навіть обмеженням волі на строк до трьох років.

А якщо дії по перекриттю дороги спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, тоді вони кваліфікуються за ч. 3 ст. 279 КК України, де передбачено від восьми до 15 років позбавлення волі.

Фото: Варта1

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *