ОСТАННІ НОВИНИ

Автор петиції про перевибори мера Львова заперечує свою причетність до політпартій

Катерина Родак, Львівський портал

|

Автор петиції Президенту України про створення громадських рад при міській раді Львова та про позачергові вибори голови міста активістка Ольга Данчук розповіла Львівському порталу, чому вирішила звернутись до Президента.

данчук

Про створення громадських рад при міській раді мова заходила неодноразово, та за словами громадської активістки, сьогодні це вже стало необхідністю, на яку має звернути увагу президент Петро Порошенко.

«Це не є таємницею, що проти міської ради постійно виникають якісь певні новини, які свідчать про те, що  кожен департамент живе своїм життям так само, як і виконком, так само, як і міський голова. І не завжди ті речі, які вирішуються, пропонуються до уваги громаді. У нас  кожен департамент собі щось придумає, щось узаконює, веде якісь ухвали, постанови, а потім громада з тим бореться. Я вважаю, що боротися потрібно з першопричинами цих  ситуацій. Єдиним ефективним методом боротьби з першопричинами є саме  створення громадської ради при кожному департаменті, при виконкомі та особисто при міському голові», – розповідає Ольга Данчук.

Активістка наголошує, що ініціатива про петицію йде особисто від неї, а партія «УКРОП» (на виборах до обласної ради Ольга Данчук йшла саме з «УКРОПом») до цього не має жодного стосунку.

«У справах громадської діяльності я є абсолютно аполітичною. Тому ні з якою політичною партією моя петиція абсолютно не пов’язана», – пояснює вона.

Щодо тої частини петиції, де йдеться про перевибори міського голови Львова, то громадська активістка також спростовує будь-яку свою співпрацю з ініціаторами законопроекту «Про проведення позачергових виборів міського голови Львова (27 березня 2016 року). – Опозиційним блоком.

«Я вважаю, що, по-перше, треба знімати Садового – робити перевибори виключно демократичним шляхом.  Я не є прихильником політичної партії «Опозиційний блок» і взагалі вважаю, що «Партія регіонів» як така і всі її сателіти мають вмерти, як і «Наш край» та решта. Втім, якщо їхні юристи написали такий законопроект, то будемо користуватися їхньою інтелектуальною власністю. Тут політична приналежність абсолютно ніякого стосунку не має», – додала О. Данчук.

Нагадаємо, що на сайті Президента України з’явилась петиція про перевибори мера у Львові та створення громадських рад при ЛМР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *