ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби у зоні АТО українські військові не зазнали втрат

|

За минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

oun_650x410

Як зазначив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, в районах найбільш запеклого протистояння бойові дії вчора тривали у цілодобовому режимі. Водночас важке озброєння, як і раніше, противник використовує досить рідко.

«Ворог зосередив свою активність на ділянці фронту Нижньотепле – Щастя. Традиційно, обстріли велися з правого високого берега Сіверського Донця. Здебільшого окупанти застосовували стрілецьку зброю та гранатомети. Також зафіксовано 1 постріл зі 120-мм міномета. Окрім цього, бойовики порушили режим тиші поблизу трикутника Новотошківське – Жолобок – Донецький на Бахмутській трасі. Тут ворог один раз вистрілив з 82-мм міномета», – повідомив Мотузяник.

За його словами, на Світлодарській дузі ворог провів обстріл наших передових опорних пунктів південніше сел. Луганське та Троїцьке. Вогонь вівся як у світлу, так і в темну пору доби. Також на цих рубежах оборони працювали снайпери противника.

«На північних околицях Горлівки обстановка незмінна. Ворог продовжує обстрілювати наші позиції у Зайцевому та Майорську. Слід зауважити, що один із загонів противника дислокується на території та в будівлі місцевої школи, як і вчив Путін: «війська будуть стояти позаду людей; не попереду, а позаду». При цьому українські захисники не піддаються на провокації, та вогонь у відповідь не відкривають. Нагадуємо, що СММ ОБСЄ також підтвердила, що окупанти перетворили школу у Зайцевому на свою казарму», – розповів він.

Водночас Мотузяник додав, що на західних околицях Горлівки ситуація дещо спокійніша: кілька ворожих провокацій вчора відбулося по лінії фронту Шуми – Новгородське. Всі вони були неприцільними, за винятком майже годинної стрільби бойовика-снайпера.

«Епіцентром протистояння, як і раніше, залишається район Донецького аеропорту. На ділянку фронту від Авдіївки до Пісок припадає близько половини всіх епізодів порушення режиму тиші з боку окупантів. Найбільші сили окупантів зосереджені на території зруйнованого Донецького аеропорту та кладовища західніше нього», – наголосив він.

На Маріупольському напрямку ворог був найменш активним.

«Два обстріли противника із застосуванням стрілецької зброї зафіксовано у Красногорівці, та ще 2 – у Гранітному. Зауважимо, що всі вони були прицільними», -додав Мотузяник.

Фото: rbc.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *