ОСТАННІ НОВИНИ

Україні можуть «заморозити» отримання безвізового режиму

|

Якщо Україна не виконає взяті на себе зобов’язання, країни-члени ЄС можуть заблокувати отримання нею безвізового режиму. Про це заявила заступник глави МЗС Олена Зеркаль, повідомляє Українська правда.

1446405850_ukraine_eu

За її словами, наразі Єврокомісія повинна підготувати відповідну законодавчу пропозицію і передати її на розгляд комітету, до якого входять посли усіх країн-членів ЄС.

“Вся дискусія відбувається в цьому комітеті. Саме тут виникають заперечення чи моменти, які вимагають додаткового пояснення”, – зауважила вона.

“Вчора єврокомісар Аврамопулос зауважив, що в них є 3-7 місяців, щоб завершити всі цю процедуру. Проте дуже багато буде залежати від того, якою буде реакція країн-членів, і чи не буде додаткових питань з їхнього боку щодо наших дій”, – наголосила заступник глави МЗС.

“Діалог щодо законодавчої пропозиції ведуть не міністри закордонних справ, а міністри юстиції та внутрішніх справ. Це люди, які сконцентровані на безпеці”, – підкреслила Зеркаль.

” У них можуть виникати питання як до комісії, яка здійснювала оцінювання, так і до України. При чому вони не ставлять нових вимог, а уточнюють, як виконувалися вже існуючі вимоги ПДВЛ”,  -додала вона.

Саме тому, за словами Зеркаль, дуже важливо продемонструвати, що Україна не зупиняється після отриманого позитивного звіту Єврокомісії, а продовжує працювати та приймати необхідні закони.

Нагадаємо, Європейська комісія в п’ятницю остаточно ухвалила шостий звіт з виконання Україною вимог Плану дії візової лібералізації.

Відтак, вже на початку 2016 року Єврокомісія запропонує включити Україну до списку країн, громадяни яких можуть в’їжджати до Шенгенської зони на короткотривалий термін без віз.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *