ОСТАННІ НОВИНИ

Обама виділив Україні майже 660 мільйонів доларів допомоги

|

Учора, 18 грудня, Конгрес США схвалив закон, який підвищить рівень підтримки для України на 2016 рік, a президент США Барак Обама підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі посольства України у США.

74574

Так, 18 грудня Конгрес США схвалив, а Президент США Барак Обама підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2016 рік (Consolidated Appropriations Act – 2016, що складається з 12 законів про асигнування на окремі відомства) у якому значно збільшено загальну суму видатків, що передбачені для України.

Так, обсяг асигнувань Державному департаменту на потреби допомоги для України на 2016 фінансовий рік становитиме не менше 658 млн. 185 тис. доларів США, що на 145 млн. доларів більше від початкового запиту.

Сукупно кошти, які виділяються Державному департаменту та Міністерству оборони США і можуть бути використані на програми військової та безпекової допомоги Україні, можуть перевищити суму у 300 млн. доларів, яка була закладена у Бюджеті на потреби національної оборони. Ці асигнування включають і 250 мільйонів доларів, що виділяються Україні через Міністерство оборони США і можуть бути спрямовані, зокрема, на: проведення навчань, надання військового обладнання, летальної зброї оборонного характеру, логістичну підтримку, постачання та послуги, розвідувальну підтримку для збройних сил та структур національної безпеки України.

Також важливим положенням законодавства про бюджетне фінансування є зняття понад 40-річного обмеження на експорт американської сирої нафти, що у перспективі має сприяти посиленню енергетичної безпеки країн Європи, у тому числі зменшення залежності України від постачання російських енергетичних ресурсів.

Фото: censor.net.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *