ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовець Міноборони у Львові хотів хабара за квартири для АТОвців

|

У Львові під час отримання другої частини «траншу» затримано начальника одного з підрозділів Міноборони у Львівській області. Свій підпис в акті про передачу 4-х квартир  для військовослужбовців та учасників АТО посадовець «оцінив» у 15 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

PM457image001

Працівники Управління захисту економіки Національної поліції в Львівській області та СБУ затримали посадовця військового відомства.

42-річний керівник вимагав від представника забудовника хабар, оскільки лише за такої умови посадовець вирішить питання щодо підпису ним та його підлеглими акту про передачу квартир для військовослужбовців та учасників АТО.

PM917image002

У рамках кримінального провадження проведено ряд слідчо-оперативних дій. Під час заходів задокументовано злочинну діяльність військовослужбовця. «Виплата» проходила у два етапи. Першого разу начальник отримав 5 тисяч гривень.

Під час отримання другої частини встановленої ним суми, його було затримано.

Аби убезпечити себе та відвести підозри, військовослужбовець призначив зустріч вдень, просто на вулиці, однак приїхав на неї у форменому одязі.

У зазначений час чоловіки зустрілись, посадовцю передали решту грошей – 10 тисяч гривень. З портфеля керівника правоохоронці і вилучили заздалегідь помічені гроші.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ. За це посадовцю загрожує до 10 років тюрми.

Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *