ОСТАННІ НОВИНИ

Національний олімпійській комітет України відзначив своє 25-річчя

|

Вчора, 15 грудня, олімпійські чемпіони, починаючи з 1952 року і до наших днів, спортивна громадськість країни вітали Національний олімпійський комітет з 25 річницею з дня заснування. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НОК.

НОК6

Під час концерту всі змогли зануритись у славну чверть сторічну історію, в чергове пережити хвилюючі миті перемоги наших олімпійців під час перегляду історичної відеохроніки, а також насолодитись яскравою концертною програмою.

НОК2

«Озираючись назад з впевненістю можна сказати, що спільними зусиллями зроблено чимало. Нашими спортсменами здобуто 122 олімпійські нагороди, ми забезпечили підтримку атлетів і тренерів, запровадили унікальні олімпійські проекти, вибудували дієву та ефективну структуру олімпійського руху та чітку й прозору систему взаємовідносин між його суб’єктами, залучили потужних спонсорів і партнерів, відкрили Олімпійським дім. Нам дуже приємно, що експерти МОК високо оцінили діяльність НОК України і визначили її ефективною моделлю роботи, а в 2013 році ми отримали престижну міжнародну премію креативного спорту за популяризацію олімпійських ідей та цінностей. Але ми не зупиняємося на досягнутому. Низький уклін та глибока вдячність усім спортсменам, тренерам, фахівцям та спеціалістам, усім суб’єктам олімпійського руху, ветеранам спорту, українській діаспорі, меценатам та партнерам, представникам засобів масової інформації та усім прихильникам спорту в нашій країні за ці насичені, продуктивні та історичні 25 років. Пишемо разом нову олімпійську історію», – сказав президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка під час свого виступу.

НОК3

Теплі слова привітання зі сцени звучали і від світових лідерів олімпійського руху – президента МОК Томаса Баха і керманича АНОК Ахмад Аль-Сабаха. Свої вітання надіслали президент Європейських Олімпійських Комітетів Патрік Хіккі, Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, українська діаспора.

НОК

НОК1

Також заслужені відзнаки від Олімпійської родини України отримали і 30 спортивних діячів країни, які зробили вагомий внесок у розвиток і популяризацію олімпійського руху.

НОК4

НОК5

Спеціальний номер виконали чемпіонки світу з художньої гімнастики Анна Різатдінова та призерка планетарної першості Вікторія Мазур, які зуміли вміло поєднали спорт і мистецтво. Зі сцени також прозвучав офіційний гімн Олімпійської збірної “Чемпіони”, який разом  з Віталієм Козловським виконали Олімпійські чемпіони: з вільної боротьби Ірини Мерлені, важкої атлетики Олексій Торохтій, фехтування Яна Шемякіна, переможці та призери Юнацьких Олімпійських ігор: легкоатлетки КатеринаДерун, Юлія Левченко, дзюдоїст Богдан Ядов та майбутній учасник II Юнацьких Олімпійський ігор, фігурист Іван Шмуратко.

НОК

Фото: НОК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *