ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні створюють нову партію. Клименка обрано почесним головою

|

 

Олександра Клименка обрано почесним головою політичної партії «Успішна країна». Таке рішення ухвалили делегати на 8-му позачерговому з’їзді новоствореної партії, який відбувся 12 грудня в Києві. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі партії.

 

30

У своєму зверненні Клименко в різкій формі прокоментував все, що відбувається сьогодні в Україні і дав своє бачення реформ, які допоможуть навести порядок в країні.

«Сьогодні всі ми летимо в одному загальному літаку під назвою Україна. Але це не політ. Це – вільне падіння. Професійні пілоти відсторонені, а штурвал захопили терористи. Міжнародні диспетчери намагаються хоча б посадити цей літак. Ще недавно вони вірили, що зможуть нас врятувати. Але зараз піклуються тільки про одне – щоб ця купа металу не звалилася на голови їх же громадян. Доля тих, хто летить в цьому літаку, для них – питання другорядне! Але не для нас, українців! Тому що ми не гості на цій землі. Ми живемо тут. І ми бачимо своє майбутнє, майбутнє наших дітей тут», – заявив Олександр Клименко у своєму зверненні до делегатів з’їзду і до всіх українців.

За його словами, якщо українці хочуть, щоб «з нами рахувалися, пора зупинити цей хаос. Пора знайти свій шлях. Пора навести в нашому домі порядок».

У числі основних причин, які заважають Україні стати сильною і успішною державою, Клименко вказав тотальний непрофесіоналізм влади і корупцію. «Чи є сьогодні в Україні влада? Вона відсутня! Державним інститутам сьогодні не довіряє ніхто – від сантехніка до держслужбовця! », – заявив політик.

Щоб побудувати сильну державу, сильну успішну Україну, вважає Клименко, в першу чергу, необхідно підвищення авторитету виконавчої влади через вибори її регіональних представників на місцях. По-друге, це судова реформа з реальною виборністю суддів, їх незалежністю від Президента і парламенту. По-третє, це податкова реформа, «спрямована на підтримку бізнесу, а не його знищення».

«Наша програма реформ спрямована на підвищення стандартів якості життя, створення конкурентоспроможної системи освіти, доступність та якість медичних послуг для громадян, збереження і примноження нашої культурної спадщини. Всі ці реформи покликані зміцнити наш основний і найцінніший ресурс – людський капітал. Успішною може бути тільки та країна, де людина і його інтереси – на першому місці! », – сказав Клименко.
Він закликав українців об’єднуватися для того, щоб привести країну до порядку і успіху. «Знаю, навколо мене сформовано багато міфів. Бо мене бояться. Але немає зброї сильніше правди. Я буду голосом українців, яких сьогодні не чують! Я буду рукою, яка направляє Україні – направляє від хаосу до порядку. Від порядку – до успіху! Ставайте поруч! Ідіть зі мною! Я буду боротися за кожного! Сьогодні нас тисячі. Завтра – сотні тисяч. Післязавтра – мільйони. Україна – це Ви. Україна – це я. Україна – це ми разом! », –заявив Клименко, звертаючись до українців.

 

Як повідомила прес-служба політика, під час з’їзду делегати з 21 регіону України також обрали президію, політичну раду та виконавчий комітет, а також затвердили ідеологію і програму політичної партії. Головою партії була обрана Марина Дедушева, менеджера та експерта у сфері фінансів.

Нагадаємо, однією з останніх масштабних акцій «Успішної країни» став проект «Чому я голосую», проведених організацією напередодні місцевих виборів 2015 року. У рамках акції було опитано більше 200 000 осіб у всіх регіонах України, що дозволило організації спрогнозувати, що у виборах не візьмуть участі понад 13 млн. українців.

Як відомо, Олександр Клименко був головою Державної податкової служби України (24 грудня 2012 – 27 лютого 2014 року) при  президенті Віктору Януковичу.

Клименко разом з родиною виїхав з України. Натомість Генпрокуратура обіцяє затримати Клименка, якщо він повернеться в Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *