ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники забрали вантажівку у підприємця-контрабандиста

|

Учора працівники Львівської митниці ДФС у спеціально виготовленому тайнику вантажного автомобіля знайшли понад 3 тис. пачок сигарет. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

кантрабанда сигарет

Так, у зону митного контролю пункту пропуску «Краковець – Корчова» смугою руху «червоний коридор» в напрямку з України до Республіки Польщі заїхав вантажний автомобіль «Renault Mascott». Водій, громадянин України, подав до митного контролю пакет товаросупровідних документів, згідно з якими приватна особа підприємець з Полтавської області на адресу угорської фірми переміщував вантаж «Кондитерські вироби».

Перед початком митного контролю водій заповнив пасажирську митну декларацію, в якій було вказано, що він переміщує 400 євро і 30 фунтів стерлінгів. Під час митного контролю та вивчення товаросупровідних документів виникли підозри щодо можливого переміщення товарів з приховуванням від митного контролю.

кантрабанда сигарет1

Транспортний засіб було скеровано в бокс для поглибленого огляду транспортних засобів та товарів. Там спільна оглядова група митників і прикордонників знайшла 3088 пачок сигарет з фільтром. Вони були приховані у спеціально виготовленому сховищі (тайнику) в передній стінці вантажного відсіку. Загальна вартість сигарет – понад 44 тисячі гривень.

Отже, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю з використанням способів, що утруднюють виявлення товарів.

кантрабанда сигарет2

За ознаками порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, за цим фактом складено протокол. Товар та вантажівку, вартість якої буде встановлено додатково, затримано. Справу передано до суду, який і визначить покарання.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *