ОСТАННІ НОВИНИ

Шахраї заробляли на «оренді автомобіля»

|

Зловмисники видурювали гроші у львів’ян, прикриваючись лізингом (наданням нових та вживаних транспортних засобів в оренду з правом подальшого викупу). Про це Львівському порталу повідомили у ГУ НП у Львівській області.

lizung

Перший сигнал до правоохоронців поступив 9 грудня. 39-річний мешканець Самбора повідомив, що його ошукали власники однієї з приватних фірм, що знаходилася у Львові.

За словами потерпілого, він знайшов в Інтернеті оголошення про те, що компанія надає нові та вживані транспортні засоби у лізинг. Ціна чоловіка цілком влаштовувала, тож 18 листопада він приїхав до її офісу, підписав договір на автомобіль «Джиллі», а через день відправив на банківський рахунок фірми кошти в сумі 41400 гривень.

Не дочекавшись отримання авто в обумовлений термін, самбірчанин 4 грудня вирішив знову завітати до офісу компанії і виявив, що за колишньою адресою її вже немає, а номери мобільних телефонів неактивні.

За два дні до того, як чоловік звернувся до поліції, у відділі зареєстрували аналогічну заяву ще одного потерпілого – 21-річного львів’янина. Псевдо-лізинг обійшовся йому у 42500 гривень, перераховані фірмі 23 листопада.

Жертвою іншої компанії-афериста став також 36-річний львів’янин, який вирішив взяти у лізинг автомобіль «Тойота». Шахраї ошукали його на суму у 53600 гривень.

До певної міри усіх трьох чоловіків підвела необережність. Знайшовши привабливі оголошення і спокусившись ціною, вони не поцікавилися репутацією фірм, з якими мали справу. В тому ж Інтернеті за тиждень-півтора до укладання угод вже була розмішена інформація про те, що це компанії – «кидали» і з ними краще не мати справу.

За цими справами відкрито кримінальне провадження. Зловмисникам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Фото: vikna.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *