Фабрика Святого Миколая у Львові. Допомогти може кожен

|

Сьогодні, 14 грудня, на вулиці Хуторівка 35а, в Українському католицькому університеті було офіційно відкрито 15-ту Фабрику Святого Миколая. Взялися допомагати Святому Миколаю волонтери, аби свято прийшло до кожної дитини, передає кореспондент Львівського порталу.

2

3

За словами координатора волонтерів Христини Савчак, на Фабриці надзвичайно велика кількість речей, котрі потрібно прийняти, розсортувати та відправити за призначенням.

4

5

«Ми враховуємо вік та стать кожної дитини, яка має отримати подарунок, щоб ця річ була корисна. Це забирає велику кількість часу та енергії. У нас працює понад 150 груп волонтерів по 4 людини, проте інколи не вистачає навіть цих рук, тому ми раді допомозі», – розповіла вона.

6

Також Х. Савчак розповіла, що роль активістів у тому, аби допомогти Миколаю прийти у домівки дітей, до яких важко знайти дорогу.

7

Акція триває вже п’ятнадцятий рік поспіль, і до неї долучається все більше і більше людей, що значно збільшує навантаження на волонтерів.

8

Чудотворець готовий принести усе необхідне: починаючи від кольорових олівців та закінчуючи одягом.

9

«Кожна група волонтерів обслуговує групу дітей, чиї побажання ми зафіксували перед святом. Завдяки цьому дітлахи отримують саме ті подарунки, про які мріють», – запевнила Христина.

10

11

Також у відкритті Фабрики взяв участь театр «Золота молодь» з Навчально-реабілітаційного центру «Джерело». Учасники театру продемонстрували виставу за твором Лесі Українки «Струни голоснії».

13

Фабрика Святого Миколая працюватиме до четверга, 17 грудня, з 10 до 19 години. Стати волонтером та допомогти Миколаєві прийти до діточок можуть усі бажаючі.

12

Фото: Ярослав Сиваківський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *