ОСТАННІ НОВИНИ

Антикорупційні прокурори мають отримувати по 50 тисяч

|

Працівники антикорупційної прокуратури мають отримувати зарплатню в середньому не менше 50 тис. гривень на місяць. Про це заявив заступник Генпрокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає Українська правда.

Holodnutskuy

На його думку, така висока зарплатня дозволить запобігти корупції у відомстві.

«Ця сума є достатньою, щоб показати реальні результати боротьби з корупцією, щоб прокурори були досить незалежні у своїх кримінальних провадженнях. Ця сума також дозволить (прокурорам) не киянам винайняти квартиру, привезти сім’ю, забезпечити умови, щоб працівник міг показати реальні результати роботи», – переконаний  Холодницький.

Якщо бюджет на 2016 рік не встигнуть прийняти, автоматично буде пролонговано дію бюджету на 2015 рік,  у якому не передбачено видатків на Антикорупційну прокуратуру.

«У такому випадку ми будемо фінансуватися як звичайний департамент Генпрокуратури», – зазначив Холодницький.

Він також додав, що конкурс на посади прокурорів заплановано оголосити у вівторок, 15 грудня, а 16-го – почати прийом документів від кандидатів.

Як відомо, у проекті держбюджету, даного Кабміном у парламент, відсутня стаття фінансування діяльності Антикорупційної прокуратури.

Фото: РБК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *