ОСТАННІ НОВИНИ

Україна здобуває медалі в жіночій естафеті з біатлону

|

Жіноча естафета в Хохфільцені подарувала захоплюючий сюжет, грандіозну розв’язку і радість нагород для українців. Про це повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України, передає кореспондент Львівського порталу.

32

Складно пригадати естафету, яка була б настільки конкурентною, як сьогоднішня. Уся перша шістка команд-учасниць квіткової церемонії вмістилася на фініші в 30-ти секундний інтервал.

Успішний старт української четвірки був започаткований Юлією Джими, вона просто чудово відпрацювала перший етап! Цьому не зашкодив навіть промах на стрільбі лежачи – Юля стріляла настільки швидко, що час на рубежі був практично таким же, як і у тих, хто відпрацював без запасних патронів. На фініші етапу Джима була другою, всього секунду програвши чешці Єві Пускарчіковій.

Для Ольги Абрамової, що стартувала другою з українок, головним завданням було впоратися зі стрільбою, адже у швидкості Олі сумнівів не було. І невеликий збій трапився в стійці, коли Абрамова змушена була звернутися за допомогою до запасних патронів і при цьому досить довго вицілювати мішені. Але весь цей час Оля компенсувала на останньому колі! Тим не менш, до середини гонки українська команда опинилася на шостому місці, але всього в 20-ти секундах позаду лідерів – збірних Чехії та Італії.

Третій етап для наших уболівальників був одночасно найбільш очікуваним і найхвилюючішим: адже честь збірної вийшла захищати прихворіла Валя Семеренко. І хоча Валя, відстрілялася не ідеально, здійснивши три перезарядки, але по чистій швидкості була кращою на своєму етапі поряд з суперницями з Італії (Федерікою Санфіліппо) і Швеції (Елізабет Хогберг). Збірна Чехії, яка до цього моменту лідирувала, за рахунок неточності Люсії Харватовой пішла на штрафне коло, поступившись дорогою до перемоги конкуренткам. І цим, в першу чергу, скористалася Ванесса Хінц, яка вивела Німеччину на лідируючу позицію. Але позаду в межах 20-ти секунд йшли збірні Франції та України, сенсація гонки – Білорусь, і також команда Італії, що зачаїлася.

На останньому етапі суперниці немов змагалися в реверансах одна одній, допускаючи помилки і надаючи шанси на перемогу. Франциска Пройсс і Доротея Вірер лежачи допустили по одному промаху, Олена Підгрушна і Анаіс Бескон – по два! Все це дозволило вийти в трійку білорускам, за яких на останньому четвертому етапі бігла Даша Юркевич.

По дистанції Пройсс і Вірер були швидшими конкуренток, і на останньому рубежі саме вони розігрували перше місце. Допустивши по одній помилці кожна, німкеня та італійка пішли на фініш в секунді одна від одної. Однак швидкість італійки зіграла вирішальне значення: більш грамотно розподіливши сили на фінішний ривок, Доротея Вірер виграла у Пройсс! 0,2 секунди!

Капітан збірної україни Олена Підгрушна не могла не виправдати надії фанів. Швидка і чітка, нехай і з запасним патроном, робота на стійці, і феноменальне останнє коло, яке вже стало фішкою цього сезону, дозволили Олені фінішувати спокійно третьою.

За четверту позицію на фінішній прямій також розгорілася напружена боротьба, в якій переможницею вийшла команда Польщі, зусиллями Вероніки Новаковської, вона випередила Францію та Чехію.

Кращі результати%

  1. Італія (0 + 8) 1:05:32.6
  2. Німеччина (0+7) +0.2
  3. Україна (0 +10) +13.1
  4. Польща (0 + 10) +27.5
  5. Франція (0 + 6) +28.8
  6. Чехія (1 + 12) +29.8
  7. Білорусь (0 + 3) +39.2
  8. Норвегія (2 + 8) +52.4

 

 

Фото: Денис Костюченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *