ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби у зоні АТО обійшлося без жертв серед військових

|

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Водночас в обстановка на сході України залишається неспокійною. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

1398249058-8853

Як зазначив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, кількість епізодів порушення режиму тиші з боку НЗФ зберігається на рівні кінця весни – початку літа.

«Поблизу Світлодарська, Горлівки та Донецька активно працюють снайпери. Також трапляються випадки застосування важкого озброєння з боку противника – мінометів та ствольної артилерії. При цьому, на відміну від попередніх місяців, значна частина обстрілів були прицільними», – повідомив він.

За його словами, на Луганському напрямку ворог порушив режим тиші лише в одному місці – поблизу Щастя. Бойовики кілька разів вистрілили з гранатомета з протилежного берега Сіверського Донця.

«Поблизу селищі Луганське бойовики двічі застосували стрілецьку зброю. На північ від Горлівки – аналогічна ситуація. У Зайцевому відбувся мінометний обстріл противника – було випущено 5 мін», – заявив Мотузяник.

І додав, що у Новгородському та Пісках вчора обстріли йшли практично безперервно. Важке озброєння противник при цьому не застосовував.

«У Красногорівці вчора відбулося три мінометних обстріли та низка дрібніших провокацій НЗФ. В одному випадку сили АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь», – пояснив він.

Також противник порушував режим тиші на інших ключових вузлах оборони: Авдіївці, Опитному, Мар’їнці.

Водночас він додав, що окупанти порушили режим тиші і на лінії оборони Старогнатівка – Гранітне. «При цьому бойовики застосували БМП, гранатомети та стрілецьку зброю. Також одразу після опівночі вчора у Широкиному відбулося 2 артилерійських та 1 мінометний обстріл. При цьому було випущено 2 міни та 24 снаряди», – зазначив Мотузяник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *