ОСТАННІ НОВИНИ

Третина суддів Львівщини без повноважень: справи не ведуть, але зарплату отримують

|

У Львівській області є 251 суддя. Але 52 з них не мають повноважень. Справи, які би вони мали розглядати, тепер покладені на їхніх колег, які прийняли присягу. А ось зарплату всі судді отримують однаково. Про це сьогодні, 10 грудня, під час прес-конференції заявила заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації у Львівській області Марія Коник, повідомляє Львівський портал з посиланням на Львівський прес-клуб.

sud-3

«Станом на сьогодні третина суддів – без повноважень. У них закінчився п’ятирічний термін перебування на посаді, а Верховна Рада зволікає з призначенням їх на посади безстроково. Зараз у районному суді може бути четверо суддів, і якщо один з них без повноважень, то на інших збільшується навантаження», – каже вона.

Так, за словами Марії Коник, зараз працює суд у Червонограді. А ось Золочівський районний суд не розглядав жодної справи впродовж двох місяців, аж поки один суддя не прийняв присягу.

«Тепер він один мусить розглядати всі справи. А коли приведуть до присяги інших – невідомо», – каже вона. Така ж ситуація і в Залізничному суді Львова.

«Там з тринадцяти суддів працюють тільки шестеро. Одного відсторонили через відкриття проти нього кримінальної справи, ще хтось – у декреті. А інші не мають повноважень. Причому, зарплату отримують однакову: як ті, хто веде справи, так і ті, які їх не ведуть», – каже вона.

За словами заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації у Львівській області у багатьох суддів повноваження закінчилися ще у 2014 році, у кого в квітні, у кого у вересні. Є і такі судді, в яких повноваження закінчуються наприкінці цього місяця. І коли Верховна Рада та Президент почнуть приводити суддів до присяги – невідомо

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *