ОСТАННІ НОВИНИ

Під час бойових дій загнули двоє воїнів АТО, ще десятеро поранені

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – було поранено. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

im578x383-ukraine-checkpoint-soldiers_REUTERS

Водночас речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник наголосив що, за уточненою інформацією, позавчора, 8 грудня, було поранено не 5, а 9 українських військовослужбовців.

«Бойовики тричі порушили режим тиші на ділянці фронту Щастя – Трьохізбенка вздовж Сіверського Донця. При цьому ворог застосував гранатомети різних систем та 82-мм міномет», – повідомив він.

За його словами, поблизу селища Луганське ворог застосував БМП, а також стрілецьку зброю і гранатомети. Дещо спокійніше було на північ від Горлівки (у Майорську), де вчора відбулося дві короткотривалі провокації. У селищі Новгородське ворог застосував 120-мм міномет та гранатомети різних систем.

«Дуже складною залишається ситуація поблизу Донецького аеропорту, де противник повернувся до тактики цілодобових обстрілів наших позицій. Щоправда, важке озброєння на ділянці фронту Авдіївка – Піски застосовується епізодично. Проте тут активно працюють ворожі снайпери», – зауважив Мотузяник.

І додав, що епіцентром протистояння вчора була  Красногорівка. «На цьому рубежі оборони вчора було зафіксовано численні мінометні та танкові обстріли», – наголосив він.

По селищі Курахівка (12 км до лінії фронту) було випущено 4 ракети з ворожої установки «Град». Натомість у Мар’їнці вчора було спокійно.

Також, за оперативною інформацією, бойовики тримають на лінії зіткнення та епізодично використовують установки «Град-П» («Партизан»).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *