ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби у зоні АТО поранили п'ятьох українських воїнів

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 5 – було поранено. Про це Львівському порталу повідомили у прес-служба РНБО.

1398249058-8853

 

Як зазначив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, вчора обстановка на сході України різко загострилася: противник повернувся до тактики широкомасштабного застосування важкого озброєння, як це було влітку.

«Зокрема, за минулу добу НЗФ використали  міномети, 122-мм артилерію, танки та установки «Град». Здебільшого ці обстріли були неприцільними, проте такі дії противника свідчать про його наміри спричинити ескалацію конфлікту та зірвати Мінські домовленості», – зазначив він.

Водночас він додав, що на Луганському напрямку було зафіксовано один обстріл ворога. Це сталося у Станиці Луганській. Противник, засівши на правому березі Сіверського Донця, здійснив кілька пострілів з протитанкового гранатомета.

Також вчора ворог застосував широкий спектр озброєнь на Світлодарській дузі поблизу селищі Луганське. Зокрема, там відбулося 2 обстріли з 82-мм міномета, бойовики застосували БМП, здійснили постріл з ПТКР.

«Аналогічна ситуація на північ від Горлівки – у Зайцевому та Майорську, де також зафіксовано мінометний обстріл і роботу ворожих снайперів», – додав Мотузяник.

Він також наголосив на тому, що загострилася ситуація на ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої. Зафіксовано численні провокації окупантів у сел. Новгородське. Поблизу Верхньоторецького близько двох годин тривав потужний обстріл з танків, 120-мм мінометів та іншого, менш потужного озброєння.

«Найбільш гарячою точкою у зоні АТО, як і раніше, залишаються західні околиці Донецька. У Пісках за добу зафіксовано 14 епізодів порушення режиму тиші, в тому числі обстріл зі 122-мм гармат і 120-мм мінометів. Аналогічна ситуація – південніше, у Красногорівці. Також окупанти тричі застосували реактивні установки «Град», які вони ховають у селищі Старомихайлівка на лінії зіткнення. Ворожі ракети приземлилися поблизу селі Зоряне Мар’їнського району. Постраждалих при цьому не було», – повідомив Мотузяник

За його словами, режим тиші порушувався і на інших ділянках фронту – в Авдіївці, Опитному, Мар’їнці.

Що стосується Маріупольського напрямку, то тут ворожі обстріли було зафіксовано лише у селі Широкине. Зокрема, двічі по наших позиціях працював снайпер. Водночас важке озброєння з боку НЗФ не застосовувалося.

Фото: unian.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *