ОСТАННІ НОВИНИ

Історія з голландськими картинами – «бомба» проти інтеграції України з ЄС, – Борис Гуменюк

|

Оприлюднена голландськими ЗМІ інформація про те, що викрадені у 2004 році картини із голландського музею Західної Фрісландії зараз – на сході України, під контролем «націоналістичного угрупування» це спланована інформаційна «бомба» проти України і прагнення нашої держави інтегруватися з ЄС. Про це повідомив у коментарі Львівському порталу доброволець батальйону ОУН Борис Гуменюк.

35

За словами Бориса Гуменюка, це добре спланований чорний піар з боку Росії.

«Невже не зрозуміло, звідки ростуть вуха у всій цій історії? Єдина країна, яка не зацікавлена в інтеграції України з Європою, – це Російська Федерація, і вона зробить усе, що в її силах, аби Україна не стала частиною Європи.

На квітень 2016 року у Голландії призначено референдум, що визначатиме долю Угоди про асоціацію з Україною. Відомі також політичні, економічні та культурні зв’язки Росії з Голландією, й там живе донька Путіна, яка мабуть контролює великі капітали. Тож абсолютно зрозумілим стає те, що спецслужби, отримавши інформацію про пошуки картин в Україні, перекрутили її таким чином, що це стало інформаційною бомбою, спрямованою проти нашої держави і проти прагнення України інтегруватися в ЄС», – повідомив він.

За словами Б. Гуменюка, у вигадці голландських ЗМІ є лише доля правди.

«Правда у опублікованій голландськими ЗМІ інформації полягає в тому, що дійсно начебто на території Східної України були знайдені картини, яких ніхто не бачив. І, дійсно, була моя спроба повернути ці картини їх законному власнику. Все інше не відповідає дійсності – це вигадка і брехня спікера цього медійного дійства, зокрема Артура Бранда (представник музею Західної Фрісландії – ред.), який став маріонеткою у руках російських спецслужб. Мало того, до цієї нісенітниці почали приплітати українських політиків – Тягнибока та Наливайченка, але це бруд такий самий, як оприлюднені суми у п’ять чи п’ятдесят мільйонів євро. Єдина реальна цифра – 50 тисяч євро, і її назвав сам Артур Бранд, як винагороду людям, які ці картини можуть знайти. Все інше це вигадка», – розповів Борис Гуменюк.

Водночас він не жалкує про свій вчинок, адже вчинив порядно – намагався повернути культурні цінності їх власнику.

«Не включаю варіанту, що невдовзі ці картини буде знайдено. Але цим питанням тепер нехай займаються ті, кому вони належать. Я ж намагався вчинити правильно і не жалкую про це. Скандал можна було зчинити, якби я пішов з цим питанням до американського посольства чи виставив картини на чорний ринок, чи намагався їх продати арабським шейхам. Я ж пішов до голландського посольства, адже хотів повернути картини законному власнику і нічого паскудного в цьому немає…», – переконаний письменник.

Також доброволець сподівається, що до пошуків викрадених 24 полотен втрутиться найвище керівництво України.

«Сподіваюся, що вчорашні заяви керівництва країни Павла Климкіна та Арсена Авакова були не марними і вони працюють над пошуком полотен.

На території України не скоювалося злочину, а цей злочин вчинено понад 10 років тому, у Голландії. Кого можна зараз за це звинувачувати? Що знайшлися люди, які хотіли повернути картини їхнім власникам.

Не виключаю, що полотна сьогодні перебувають на непідконтрольній Україні території, за умови, якщо вони взагалі були на території України. Нажаль реальних свідчень цьому немає тож неможливо цього ні підтвердити, ні спростувати», – повідомив Борис Гуменюк.

Як раніше повідомляв Львівський порталвикрадені з нідерландського музею картини виявили на окупованому Донбасі.

Фото: Фейсбук

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *