ОСТАННІ НОВИНИ

Україна на 97% виконала вимоги ЄС для скасування віз

|

Україна на 97% виконала вимоги ЄС, необхідні для скасування віз. Про це пише брюссельське видання Euobserver з посиланням на джерело в ЄС, передає ЄП.

Шенген-віза

Так, джерело перерахувало ключові реформи, запроваджені Україною: початок роботи антикорупційної прокуратури, початок роботи Антикорупційного бюро, початок роботи Агенції з запобігання корупції, прийняття двох законів, що стосуються конфіскації майна, набутого злочинним шляхом.

За словами джерела, Україна «на 97%» виконала умови ЄС для скасування віз.

В той же час, як зазначив співрозмовник видання, за час, що лишився до 15 грудня «фізично неможливо» завершити План дій щодо лібералізації візового режиму. Однак Єврокомісія в будь-якому випадку надасть позитивну рекомендацію, наголосивши на переліку невирішених питань.

«Ми не можемо дати негативну рекомендацію через українську громадськість. Вони за останні шість місяців зробили так багато – йдеться і про вуличні акції, і про тиск громадянського суспільства, щоб змусити парламент прийняти необхідні закони», – зазначив представник ЄС.

Інше джерело в ЄС заявило, що візова стіна може впасти «в будь-який момент 2016 року», якщо справи підуть добре.

Нагадаємо, як заявив 7 грудня у Брюсселі прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Україна завершила виконання вимог ЄС для запровадження безвізового режиму і сподівається на позитивне рішення Єврокомісії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *