ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині горів завод олії

|

Сьогодні, 7 грудня, о 4.21 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на дільниці переробки відходів рафінації на території приватного підприємства “Майола” у селі Ставчани Пустомитівського району. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

майола

Займання виникло на 2-му поверсі. На підприємстві спрацювала автоматична пожежна сигналізація. Чергові працівники цеху одразу зателефонували до Служби порятунку. Паралельно з цим, до прибуття вогнеборців, працівники підприємства намагалися самотужки ліквідувати займання за допомогою первинних засобів пожежогасіння. На момент прибуття перших пожежно-рятувальних підрозділів вогонь охопив практично весь другий поверх. Відбувся обвал частини конструкцій та обладнання дільниці.

Складність пожежі полягала у тому, що для території підприємства характерна щільна забудова. Існувала загроза перекидання полум’я на сусідні будівлі і споруди, що могло спричинити більш масштабну пожежу.

майола1

У технологічному процесі виробництва використовувалася сірчана кислота. Внаслідок пожежі виникла небезпека руйнування реакторів, у яких містився розчин даної кислоти. У випадку їх розгерметизації, існувала загроза потрапляння випарів даної небезпечної речовини у довкілля.

Після повної ліквідації пожежі фахівці групи спеціальних робіт із радіаційного, хімічного та біологічного захисту ГУ ДСНС України у Львівській області здійснили заміри повітря на наявність небезпечних випарів. В результаті аналізу встановлено, ще перевищення гранично допустимої концентрації випарів сірчаної кислоти немає.

Внаслідок пожежі вогнем знищено обладнання в будівлі, пошкоджено дах (металопрофіль) та сендвічпанелі.

Внаслідок події ніхто не постраждав. Причина займання встановлюється.

Фото і відео: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *