ОСТАННІ НОВИНИ

Трудовому колективу не дозволяють приватизувати занедбаний кінотеатр Хмельницького

|

Галицький районний суд відмовився задовольнити позов у справі зобов’язання Львівської міської ради продати приміщення Кінотеатру імені Богдана Хмельницького. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

50_big

 

Позивачем у цій справі є ТзОВ «Кінотеатр  Богдана Хмельницького», засновниками якого є працівники кінотеатру.

«Ми вважаємо, що управління комунальної власності Львівської міської ради свідомо чи не свідомо здійснює підміну понять. Вони неодноразово озвучували в суді, що ми намагаємося зобов’язати їх визначити нам приватизацію цього кінотеатру шляхом викупу. Це не відповідає дійсності, тому що на це не має повноваження ні суд, ні саме управління. Рішення щодо конкурсу чи викупу приймається виключно на сесії Львівської міської ради», – пояснив представник позивача Володимир Брунець.

Водночас він зазначив: «У позовній заяві ми просили, щоби УКБ підготувало проект ухвали і винесло його на розгляд сесії. Депутати самі вирішать, чи має ТзОВ «Кінотеатр  Богдана Хмельницького»  право на викуп».

Якщо товариству таки вдасться приватизувати заклад,  його статус не змінюватимуть. «Коли подавали  заяву, то вказували там, що статус кінотеатру буде збереженим. Який саме він матиме формат у сучасних умовах, це вже інше питання. Але те, що статус культурного об’єкту буде збережений, вже озвучувалося неодноразово», – пояснив представник позивача. Також він додав, щоби привести кінотеатр до належного стану, треба чимало коштів.

Зважаючи на те, що суд не задовільнив позов позивача, ТзОВ «Кінотеатр  Богдана Хмельницького» буде подавати апеляцію.

Фото: wikimapia.org

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *