ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські активісти створили проект, що безжально нищитиме корупцію

Катерина Родак

|

За ініціативи львівських активістів з Громадської люстраційної ради в Україні з’явиться організація, що буде займатися викриттям корупції та боротьбою з нею «Право на вибір». Про це Львівському порталу повідомили одна із ініціаторів проекту, активістка Галина Янко.

право на вибір

За словами Галини Янко, Громадська люстрацій на рада, хоч і виконували багато роботи, та її недостатньо – необхідна більш потужна ініціатива.

«На жаль, так сталося в нашій країні, що люстраційні процеси просто завмерли. Їх просто злили.  І в цьому випадку ми стикнулися з тим, що дуже багато є питань, які стосуються корупції: в правоохоронній сфері, в судовій сфері – у нас є багато різних матеріалів щодо цього. Таким чином була сформована громадська ініціатива «Право на вибір», ми чекали юридичного оформлення та  консультувались із західними парнерами»,  -розповіла Г. Янко.

Активістка наголошує, що ініціативу ніхто не «кришує» і жодних закордонних грантів вона не вигравала.

янко

«Ця організація не існує за кошти грантів чи за чиїсь гроші. Ініціатива моя і моїх друзів з Заходу. Я, як представник Західної арбітражної палати, маю дотичність до громадських організацій, які є за кордоном і бачу, як це все мало би у нас розвиватись», – наголосила Галина Янко.

Також ініціаторка проекту повідомила, що у «Право на вибір» будуть входити активісти та громадські діячі з усієї України.

«Це буде потужніша структура, ніж Громадська люстрацій на рада. Це буде відкрита платформа: туди будуть входити і громадські організації (українські і закордонні), і всі, хто має можливість допомагати. І це все буде публічно висвітлюватись», – додала вона.

Також Галина Янко зазначила, що згідно з деякими матеріалами, що вже мають на руках учасники ініціативи, уже починають відкривати кримінальні провадження.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *