ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають дбати про екологію і сортувати сміття

|

У Львові захоронюють 96% сміття, решта йде на переробку. У Європі ситуація докорінно інша. Про це повідомив керівник відділу корпоративних клієнтів компанії з вивезення сміття «АВЕ-Львів» Юрій Демцьо, передає кореспондент Львівського порталу.

smittia_a99eb

«Зараз ми обслуговуємо 15 ЛКП, тобто третину мешканців Львова», – розповів він.

Юрій Демцьо зазначив, що у 2010 році згідно із програми поводження із відходами було вирішено, що всі компанії-перевізники Львова мають встановити контейнери для роздільного збору (загальний, скло, папір, ПЕТ).

«У процесі діяльності стикнулися з низкою проблем. Насамперед це безхатченки. Виходило так, що коли ми приїздили забирати контейнер, то там уже залишалося просте сміття: все що можна вони відбирали собі. Спершу ми боролися з цим, замикаючи контейнери на велосипедні замки та коди, але безхатьки їх зривали. Тепер знайшли інший метод – просто заварюємо їх. Іншою нашою проблемою є необізнаність мешканців. Люди просто не знають що куди кидати, відтак відправляють відходи у перший найближчий контейнер», – пояснив він.

Відтак наголосив на необхідності напрацювання механізмів інформування мешканців, щоби збільшити кількість вторсировини.

«Часто звучить питання про те, чому сміттєзбиральні машини інколи скидають контейнери для роздільного збору в одну купу. Відповідь проста – люди накидали туди простого сміття», – каже він.

«Можна просто викидати усе сміття у загальний контейнер. Потім його вивозять і просто захоронюють. Але є кращий варіант – сортувати відходи: щось кидати у загальний, щось у контейнер для ПЕТ, папіру, скла. Потім все це будуть не захоронювати, а переробляти», – розповів Юрій Демцьо.

І резюмував: «Нині у нас така ситуація, що по першому етапу йде 96% сміття, решта – на переробку. В Європі все навпаки: 80% переробляють, 20% – захоронюють». Він пояснив, що із цих відходів закордоном роблять ручки і навіть асфальтне покриття.

Нагадаємо, 1 грудня у «Медіатеці» відбулася зустріч «Вся правда про сортування та переробку сміття у Львові».

Фото: tvoemisto.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *