ОСТАННІ НОВИНИ

Американські лікарі прооперують близько 40 дітей у львівському «ОХМАТДИТі»

|

Протягом наступного тижня, з 6 до 13 грудня, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» працюватимуть фахівці Міжнародної виїзної клініки системи Shriners Hospitals for Children. Про це Львівському порталу повідомили прес-служби «ОХМАТДИТу».

лікар

Команда американських медиків огляне та прооперує українських дітей з різних регіонів України, що мають тяжкі опіки, ортопедичні захворювання та інші травми. Також лікарі обміняються досвідом з львівськими колегами.

Медики нададуть допомогу сім’ям, які вже є пацієнтами системи Shriners. У понеділок, 7 грудня, вони проведуть огляд дітей за списками, що були складені заздалегідь. А вже з вівторка планують почати проводити операції. «За тиждень лікарі Shriners Hospitals for Children планують прооперувати в «ОХМАТДИТі» до 40 дітей.

«Працювати пліч-о-пліч з американськими колегами є колосальним досвідом для нашої лікарні. Це величезне досягнення і для нас, і для наших пацієнтів. Адже вони отримають висококваліфіковану допомогу світового рівня», – розповів в.о. головного лікаря «ОХМАТДИТу» Вальдемар Надіжко.

Для участі у цьому проекті лікарню «ОХМАТДИТ» обрали з-поміж багатьох медичних закладів. Відбір проводили на рівні Міністерства охорони здоров’я України та Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації. Водночас, як зазначає Вальдемар Надіжко, значним було зацікавлення «ОХМАТДИТом» і з боку американських лікарів Shriners Hospitals for Children. За його словами, буде організована пряма трансляція цих операцій. Слідкувати за ними в онлайн-режимі та обговорювати хід операцій зможуть лікарі не лише «ОХМАТДИТу», а й інші клініки та навчальні заклади України.

Фото: yak-prosto.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *