ОСТАННІ НОВИНИ

Землі Яворівського полігону, які незаконно «окупували», повернули Мінобороні

|

Землі Яворівського полігону, які незаконно передали у у власність суб’єкту підприємницької діяльності, повернули Міністерству оборони. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

111335

Суд врешті поставив крапку у тривалій справі щодо повернення у повному обсязі Міністерству оборони України цих земель. Йдеться про 51 об’єкт нерухомості площею понад 3 тис кв м та вартістю 2 млн грн, розташованого на території Яворівського полігону, що протиправно були передані за рішенням органу місцевого самоврядування у власність суб’єкту підприємницької діяльності.

При цьому 21 такий об’єкт загальною площею понад 1 тис кв м і вартістю 644 тис грн вибув із власності держави на підставі мирової угоди між двома суб’єктами підприємницької діяльності, затвердженої ухвалою господарського суду Львівської області, яку наприкінці листопада 2015 року скасовано за заявою прокуратури регіону, поданої за нововиявленими обставинами.

Як раніше повідомляли деякі ЗМі, свого часу нардепи адресували звернення до Генпрокуратури з вимогою з’ясувати долю земель Яворівського полігону. У своєму листі вони посилалися на те, що відбулося незаконне передання Яворівською квартирно-експлуатаційною частиною району Міноборони України у 49-річне орендне користування структурам, близьким до бізнесмена Петра Димінського, 18 гектарів озера і 29 гектарів лісів, розташованих у зоні Яворівського військового полігону – Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Фото: dt.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *