ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не відтерміновуватиме запровадження нових стандартів на догоду РФ

|

Україна не відтерміновуватиме запровадження технічних і фітосанітарних стандартів, визначених Угодою про зону вільної торгівлі з ЄС, як того вимагає РФ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

яценюк

«Україна не буде відтерміновувати запровадження технічних і фітосанітарних стандартів, які визначені Угодою про зону вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом. Технічні і фітосанітарні стандарти запроваджуватимуться в терміни, визначені Угодою, а саме з 1 січня наступного року», – заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 2 грудня.

Він також повідомив, що 1 грудня завершився 13-й раунд технічних консультацій і консультації на рівні Міністерств щодо запровадження Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС: «Це тристоронні консультації, де Україна і Європейський Союз виступають разом, а Росія виступає як країна, яка не хоче, щоб Угода про зону вільної торгівлі набула чинності».

«Аргументація Росії не витримує жодної критики. Ми запропонували повну співпрацю в тому, щоби Російська Федерація усвідомила, що Угода набуде чинності 1 січня за будь-яких обставин. Якщо в Росії є будь-які технічні питання, на які вони не зможуть знайти відповідь, – напевно, через труднощі перекладу Угоди про зону вільної торгівлі, – ми готові їм ще раз перекласти цю Угоду, ще раз проінтерпретувати і далі провести зустрічі з приводу запровадження й імплементації цієї угоди», – підкреслив він.

А. Яценюк також повідомив, що під час учорашніх переговорів РФ висунула умови щодо відтермінування на 10 років запровадження Україною технічних і фітосанітарних стандартів, які відповідають вимогам Угоди про ЗВТ з Євросоюзом.

«Мета Росії – не дати можливості, щоб українська економіка розвивалася. Мета Росії – не дати можливості, щоб українські товари були конкурентними і легко завойовували інші ринки», – наголосив Яценюк.

Коментарі

  1. Недавно закрили Мосійчука за те, що він кришував незаконне видубування бурштину та за певні депутатські звернення! Але й при владі є кришувальники видобування бурштину, а саме Грецька Вікторія Вікторівна, яка є жінкою Антона Геращенка, радника Авакова. Відмаує та закриває любі питання. В переважній більшості перебува в Рівненській області. От скажіть, в нас помирають хлопці на сході? А в самому корені системи є зрадники такі, як Геращенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *