ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий захоплює ринок перевезення, – перевізники

Ярослав Сиваківський, Львівський портал

|

Перевізників, котрі здійснюють маршрути у гірські райони Львівської області, намагаються викинути за межі міста, аби заповнити ринок маршрутками Садового. Про це сьогодні, 2 грудня, на прес-конференції заявив голова Львівської обласної організації перевізників  транспорту Ярослав Порада, передає кореспондент Львівського порталу.

Садовий, автобус

За його словами, перевізників ставлять у нерівні умови, що суперечить усім умовам ринкової конкуренції.

«Якщо у пасажира буде два варіанти – посадка на біля залізничного вокзалу та посадка на Стрийському автовокзалі, то звісно, пасажир обере перший варіант. Нас виганяють на Стрийську, а маршрутки АТП-1, котрі на 90% дублюють наші маршрути, залишаються біля Залізничного вокзалу. Це чесно? Це по-європейськи? Це рівні ринкові умови?», – обурюється він.

Він пояснив, що перевізники, котрі забезпечують сполучення Львова з Миколаєвом, Сколе, Жидачевом та іншими віддаленими населеними пунктами готові переїхати з Привокзальної на Стрийську за умови, якщо так зроблять усі перевізники.

«Ми готові піти на компроміс із ЛОДА за умови, що всі перевізники будуть у рівних умовах. Ми створювали транспортну мережу із віддаленими районами Львівщини довгих 15 років, там не було доріг. До речі, у Турківському районі доріг немає і сьогодні. А тепер, коли ми налагодили зручну систему перевезень, нашою працею хочуть скористатися ті, хто опинився при владі», – зазначив Я.Порада.

Детально пояснив, кому вигідне переміщення «невигідних» перевізників колишній начальник Департаменту управління та зв’язку ЛОДА Володимир Гарбуз.

«Перевірки «непотрібних» перевізників почалися після того, як депутатом Львівської обласної ради  став керівник Львівського комунального підприємства АТП-1 Михайло Сидорович, котрий є кандидатом від «Самопомочі». Якщо хтось сумнівається у зв’язку Садового із виниклою ситуацією, нехай спитає себе, чому деякі витрати АТП-1 покриває Міська рада? Тепер, коли у Садового є вплив і в ЛОР, він намагається монополізувати ринок перевізників. Також усім відомо, що він хоче виділити одну смугу руху для швидкісного автобусу сполученням АШАН – Центр. Будь-хто, хто розуміється у транспорті, визнає, що це дурість, адже навіть зараз у годину-пік зі Львова по Стрийській виїхати неможливо, а що буде, коли Садовий забере цілу смугу руху?», – дивується В.Гарбуз.

Також він нагадав про 50 мільйонів, котрі було виділено для придбання автобусів до Євро-2012.

«Було виділено 50 мільйонів на 50 автобусів. Хтось їх бачив? Можливо, було придбано до 20 автобусів. А де решта коштів?  Зараз планується виділення ще 45 мільйонів. Хто проконтролює витрати цих коштів?», – запитує він.

Ярослав Порада переконав, що боротиметься до кінця за ті умови, які пообіцяв Олег Синютка, коли став керівником ЛОДА.

«Олег Синютка обіцяв рівні ринкові умови для всіх перевізників Львівщини. Ми вже відстоюємо свої права у суді. Пасажири вже готові пікетувати ЛОДА, і якщо утиски продовжаться, то жителі віддалених районів Львівщини готові прийти до Олега Синютки та Ірини Гримак та змусити їх пояснити усі свої рішення на користь підприємств Садового», – запевнив він.

Фото: Львівський портал

Коментарі

  1. Аваков та Яценюк ще ті популісти, коли привезли кілька мішків сирцю бурштину в Київ і показали для журналістів. Адже радниця Харківського голови ОДА Грецька Вікторія Вікторівна відмазує від міліції хто з нею співпрацює, вже не одне кримінальне провадження відкривали, і за дивним збігом обставин, чомусь їх закривають. Все б нічого, але Грецька Вікторія є дружиною АНТОНА ГЕРАЩЕНКА, який є радником міністра МВС АВАКОВА! ТО АВАКОВ нехай розкаже, як так вийшло, що він вдає що бореться з незаконним видобутком, а жінка його радника кришує видобуток БУРШТИНУ!?????

  2. Пане Ярослав Сиваківський в українській мові не існує ЖД (железная дорога) а залізниця . Замість ЖД вокзалу необхідно писати залізничний вокзал .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *