ОСТАННІ НОВИНИ

Документалка про кривавий Майдан може взяти «Оскар»

|

Документальна стрічка «Зима в огні: боротьба України за свободу» (Winter on Fire: Ukraine’s Fight  For Freedom) Євгена Афінеєвського, знята на замовлення Netflix, увійшла до шорт-листа номінантів на премію Оскар у категорії «краща повнометражна документальна картина».  Про це повідомляє Сultprostir.ua.

img_30843_2_1

Кіноакадемія обрала 15 кандидатів з 124 поданих стрічок. 5 фільмів, які увійдуть до фінальної номінації, буде оголошено 14 січня 2016 року.

Картина оповідає про драматичні події української зими та Майдану 2014 року. Фільм знято у копродукції США, Великобританії та України.

«Коли ми тільки розпочинали зйомки, то не думали про нагороди, фестивалі та визнання. Всім нам хотілося зробити свою роботу добре, зняти хороше кіно. Тепер, коли фільм подорожує світом, думаю, що його успіх є закономірним, і, звичайно, всім, хто працював над картиною, дуже приємно дізнаватися про позитивну реакцію фестивальної публіки, критиків та глядачів. Ми дуже раді потраплянню до лонг-листа номінантів на Оскар. Але найголовніше, щоб фільм подивилося якомога більше глядачів, особливо на заході, щоб світ більше та глибше пізнав Майданівські події», – розповіла Cultprostir Надія Суханова, продюсер Selena Films, українського ко-продакшену «Зими у вогні».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *