ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовники судитимуться з Садовим через звинувачення в аферизмі

|

Будівельники звернулися до Шевченківського районного суду міста Львова з позовом про захист своєї ділової репутації. Відповідачем у цій справі, стверджують будівельники, є міський голова Львова Андрій Садовий, інтернет-видання Zaxid.net і Львівська міська рада. Про це сьогодні, 2 грудня, заявив адвокат, юрист фірми «Львівоблагропромбуд» Дмитро Стельмащук, повідомляє Львівський портал з посиланням на Львівський прес-клуб.

4f1c7ffe81

Юрист нагадав, що 27 листопада цього року міський голова Львова Андрій Садовий у своєму відеозверненні закликав громадян утриматися від купівлі квартир у деяких новобудовах міста. Це звернення під назвою «Про незаконне будівництво у місті» було опубліковано на офіційному сайті Львівської міської ради та на сайті інтернет-видання Zaxid.net в статті  «Купуючи квартири у цих будинках, ви ризикуєте грішми».

«Наш забудовник є представником і замовником будівництва цих об’єктів. І має всю необхідну дозвільну та супровідну документацію для здійснення проектно- підготовчих і будівельних робіт. Тому ми змушені спростувати заяву, здійснену мером Андрієм Садовим», – каже Дмитро Стельмащук.

Насамперед мова йде про проектування та початок будівництва багатоквартирного будинку на розі вулиць Варшавської і Соснової.

«Про цей об’єкт Андрій Іванович зазначав у своєму відеозверненні. Ось кілька цитат: «Здійснює будівництво з порушенням законодавства, здійснює незаконний продаж квартир, є потенційною будівельною аферою». Всі ці звинувачення є безпідставними та не відповідають дійсності», – каже юрист.

Під час прес-конференції він показав нібито всі дозвільні документи на земельну ділянку, проектування та будівництво. Жоден з цих дозволів не був скасованим, а на ухвали міськради мер Львова не накладав вето, запевнив Дмитро Стельмащук.

За словами юриста, після відеозвернення мера Львова, забудовники зазнали збитків.

«Деякі потенційні інвестори призупинили підписання договорів, деякі взагалі їх скасували. Через що ми зазнали збитки приблизно в сумі мільйона гривень. З відповідачів ми просимо суд стягнути всього сто тисяч гривень», – каже Дмитро Стельмащук. Він уточнив, що позов поданий сьогодні, ухвала про відкриття справи буде прийнята протягом 20-30 календарних днів.

Керівник будівельної інвестиційної організації Олександр Здровецький каже, що не уявляє причин такої заяви міського голови Львова.

«Жодних зауважень чи письмових претензій до нас не надходило. Ми ще навіть не проводили жодних будівельних робіт, а тільки обгородили майданчик», – стверджує він.

А ось адвокат Дмитро Стельмащук дуже обережно відповів на це питання.
– У нас є інформація про можливу участь забудовника-конкурента. Але, на жаль, ми не можемо її розголошувати. Оскільки вона не є підтвердженою. Це лише наша особиста інсайдерська інформація, – каже Дмитро Стельмащук.

Сьогодні головний архітектор Львова Юліан Чаплінський звернувся до мера міста Андрія Садового з проханням якомога швидше зібрати засідання виконавчого комітету та скасувати дозвіл на будівництво будинку на вищезгаданій ділянці. Підставою для цього, за його словами, є те, що будівельна організація отримувала дозвіл на будівництво триповерхового трисекційного будинку на 88 квартир. А на своєму сайті виставила інформацію, що будуватиме тут аж десятиповерховий будинок.

Адвокат Дмитро Стельмащук не заперечує, що розглядається така можливість розширення новобудови.

«За проектанськими рішеннями кількість квартир, мабуть, буде відрізнятися. Є потреба і можливість здійснити проекти зі збільшення житлової площі у цій будівлі. Це може бути розширення площі за рахунок збільшення висоти будинку, оскільки йде зміна зонування території. Зараз категорія зони території Ж-1, щоб збільшити поверховість, слід змінити на Ж-3 або Ж-4», – пояснює він.

Водночас адвокат забудовників не виключає, що сторони можуть помиритися, якщо мер виступить з заявою, де скаже, що він помилився.
«Ми не виключаємо, що йому надали хибну інформацію. Якщо він вибачиться та спростує свою заяву, то ми  відкличемо свій позов. Ми не готові ворогувати з будь-якими публічними і державними діячами», – каже Дмитро Стельмащук.

Фото: Львівський прес-клуб

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *