ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні обіцяють не збільшувати вартість проїзду потягами

|

ПАТ «Укрзалізниця» не буде збільшувати вартість проїзду пасажирськими поїздами у внутрішньому сполученні. Про це Львівському порталу повідомили  у прес-службі «Укрзалізниці».

1377253826

«Попри складну економічну ситуацію, Укрзалізниця не буде збільшувати вартість проїзду пасажирськими поїздами у внутрішньому сполученні», – наголошують в прес-службі.

Водночас нарікають на значне навантаження через пільговиків: «Залізниці України несуть значне фінансово-економічне навантаження, забезпечуючи пільгові перевезення 17 категорій соціально-незахищених груп населення.  Так, тільки за 10 місяців поточного року залізницями України перевезено пільгових категорій громадян на суму 603,4 млн грн., а компенсовано лише 143,14 млн грн., або 23,7 % від суми наданих послуг. Це найгірший показник за останні 6 років. У тому числі, перевезено студентів та учнів на суму 156 млн грн., при компенсації Міністерством освіти і науки 10 %, перевезено дітей віком від 6 до 14 років на суму 51,5 млн грн., з яких не компенсовано за жодного. Пільгові перевезення дітей здійснюються незважаючи на те, що з 2005 року компенсація витрат залізницям у Державному бюджеті не передбачалась взагалі. За останні 6 років їх перевезено на загальну суму 262 млн грн».

Щодо компенсацій обласними державними адміністраціями, то найгірший стан по Тернопільській ОДА – компенсовано 8,8 %, Вінницькій – 23 %, Житомирській – 27,8 % від фактично виконаних перевезень.

«Враховуючи вищезазначене, для забезпечення безпечного та якісного обслуговування пасажирів ПАТ «Укрзалізниця» пропонує врегулювати питання щодо відшкодування коштів за пільгові перевезення соціально незахищених категорій громадян в повному обсязі», – зазначає прес-служба «Укрзалізниці.

Фото: ogo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *