ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорюють проблеми декомунізації

|

У понеділок, 30 листопада, у Львові розпочалася  міжнародна конференція “Національна пам’ять: декомунізація, місця пам’яті, подолання наслідків тоталітаризму”. Триватиме вона три дні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

0011

Учасники обговорюватимуть важливі питання, пов’язані з історичним минулим, зокрема викоріненням із нього тоталітарних ознак, та збереженню пам’яті нашого народу. На конференції також йтиметься про необхідність віднайти нові назви для населених пунктів та вулиць, що носять назви вождів комуністичного режиму.

Як зазначив на відкритті конференції голова Львівської ОДА Олег Синютка, що українці повинні залишатися єдиними не лише у відстоюванні своєї держави та боротьбі за незалежність, а й у пошані власних традицій.

“Історичний шлях нашого народу вартий подиву та пошани у всьому світі. Ми від часів Київської Русі маємо власні традиції. І чим швидше позбудемося всього штучно принесеного, зокрема негативного, на нашу землю, тим швидше Україна стане прикладом демократичного суспільства”, – сказав Олег Синютка.

Також керівник області підкреслив важливість історичної пам’яті для українців.

“Перші кроки до декомунізації були зроблені ще на початку 90-х років минулого століття саме на Західній Україні. Сьогодні цей процес дійшов і до решти частини нашої держави. Сьогодні ми повинні не забувати про ті злочини, які вчинив проти українського народу комуністичний режими. Це і голодомори, і ГУЛАГИ, та інші заходи, спрямовані на його знищення”, – зазначив Олег Синютка.

Зокрема, голова ЛОДА висловив особливу подяку Фонду Конрада Аденауера в Україні та його керівнику Габріеле Бауманн за заходи щодо покращення життя народу та демократії у країні, а також відродження історичної пам’яті українців.

Організували захід Український Інститут національної пам’яті, Громадська організація “Брама” за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Нагадаємо, з 1994 року  Представництво Фонду Конрада Аденауера супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні. Зокрема, фонд організовує круглі столи, конференції, дискусії та лекції з метою ґрунтовного обговорення та політичного аналізу суспільно важливих тем.

Фото: prostir.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *