ОСТАННІ НОВИНИ

Метастази СРСР досі отруюють життя українців, але ми не припиняємо боротьбу, - Порошенко

|

«Метастази колишнього СРСР і досі отруюють наше життя. Українці, які вважали, що навіки звільнилися від імперського минулого, нині змушені боротися проти спроб реваншу тоталітаризму», – заявив Петро Порошенко у своєму привітанні до 24-річниці всеукраїнського референдуму.   Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі президента  України.

178850

Подаємо текст привітання без змін:

«Всеукраїнський референдум 1 грудня 1991 року став епохальною подією, що докорінно змінила історичну долю Українського народу.

На запитання «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?» громадяни майже одностайно дали позитивну відповідь, чим заклали надійний фундамент нашої суверенності.

Причинами такої високої політичної активності українців стали непохитна віра у свої сили і можливості та сформоване протягом багатьох століть прагнення до творення власної держави.

Вікова мрія Українського народу про незалежність знайшла політичне втілення, коли у демократичний і легітимний спосіб було нарешті покладено край радянському пануванню. Усі спекуляції та агресивно-пропагандистські потуги недругів отримали повне фіаско, розсипавшись ущент.

Проте метастази колишнього СРСР і досі отруюють наше життя. Українці, які вважали, що навіки звільнилися від імперського минулого, нині змушені боротися проти спроб реваншу тоталітаризму.

Ще свіжі в пам’яті події, коли 1 грудня 2013 року сотні тисяч патріотів на знак протесту проти побиття студентів вийшли на Майдан Незалежності і вкотре продемонстрували, що ми — єдиний Український народ.

Як і 24 роки тому, Україна згуртована. Сьогодні ми зі зброєю в руках даємо відсіч зазіханням на здобуті незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Зовнішня агресія та наш європейський вибір спонукають до активних дій і перетворень. Тому головним для влади й усього українського загалу є якнайшвидше впровадження необхідних для суспільства й держави змін, що наблизять нас до європейської спільноти.

Уроки минулого та новітня історія переконливо доводять, що лише у єдності та злагоді запорука успіху. Щоденна праця кожного громадянина, звитяга наших доблесних захисників утверджують віру в нездоланність України.

Переконаний: усе зроблене і те, чого ми, безумовно, досягнемо найближчим часом, сприятиме подальшому розвитку країни.

Вітаю вас, дорогі співвітчизники, із 24-ю річницею історичного всеукраїнського референдуму».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *