ОСТАННІ НОВИНИ

Інвалідам ІІІ групи та дітям-інвалідам підвищать виплати

|

З 1 грудня 2015 року, відповідно до прийнятого Кабінетом Міністрів України проекту, розмір щомісячної адресної допомоги для інвалідів ІІІ групи та дітей-інвалідів, яким призначена допомога, встановлюється на рівні прожиткового мінімуму і становитиме 1074 грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

пенсії

Як відомо, статтею 46 Конституції України гарантовано, що пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом.

Зважаючи на підвищення розмірів прожиткових мінімумів для основних соціальних і демографічних груп населення з 1 вересня 2015 року, розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, становить 1 074 гривні.

Водночас, постановою Кабінету Міністрів України від 26 березня 2008 року № 265 «Деякі питання пенсійного забезпечення громадян» для отримувачів пенсійних виплат – інвалідів ІІІ групи загального захворювання, державної соціальної допомоги – інвалідів з дитинства ІІІ групи та дітей-інвалідів (на яких батьки не отримують надбавку на догляд) було встановлено обмеження розміру виплати – не більше 949 гривень. Прийнята Урядом постанова це обмеження знімає.

Відтепер зазначені громадяни отримуватимуть пенсійні виплати у розмірі на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, як і передбачено нормами Конституції України.

Для отримання детальнішої інформації, яка стосується соціальних гарантій, слід звертатись до районних відділів соціального захисту управління соціального захисту Львівської міської ради.

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:  
Галицький: тел.:  261-44-50
Личаківський: тел.:  235-71-62
Залізничний: тел.:  295-82-28
Франківський: тел.:  237-50-81
Шевченківський: тел.:  252-28-40
Сихівський: тел.:  254-64-80

Прийом громадян у «Єдиних приймальнях» районних відділів соціального захисту проводиться: понеділок – з 13 до 19 год.; вівторок-четвер – з 08 до 19 год.; п’ятниця – з 09 до 14 год. Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі он-лайн та дізнатись більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний».

Фото: n-auditor.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *