ОСТАННІ НОВИНИ

У трьох районах Львівщини можна простіше приватизувати землю

|

У рамках експерименту на території трьох районів Львівської області запровадили новий механізм приватизації землі. Відтепер у Радехівському, Самбірському та Турківському районах оформити земельну ділянку можна за два візити до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

земельні ділянки

Реалізація цього пілотного проекту дозволить скоротити термін розгляду, погодження та затвердження необхідних документів, без участі громадянина, до чотирьох місяців, а також здешевить вартість документального оформлення.

«Ми запроваджуємо пілотний проект у трьох районах Львівщини. Наші фахівці розробили механізм спрощення процедури приватизації землі для громадян. Будемо вивчати на практиці його ефективність, недоліки», – розповів начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

За його словами, уся процедура має займати не більше чотирьох місяців. Оскільки необхідна законодавча база ще не сформована, то на етапі опрацювання механізму, у тестовому режимі, оформлення може тривати довше. Відносини із ЦНАПами, які виступають агентами з надання послуги оформлення ділянки, регулюються меморандумом, укладеним з Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області.

Зазначимо, що впровадження пілотного проекту відбувається за ініціативи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру на виконання доручення Прем’єр-міністра та в рамках кампанії з дерегуляції. Експеримент реалізується в районах Львівської, Дніпропетровської, Чернівецької та Київської областей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *