ОСТАННІ НОВИНИ

Марина Порошенко хоче впровадити в Україні інклюзивну освіту

|

У рамках робочого візиту Президента України до Королівства Нідерландів Марина Порошенко зустрілася з голландськими громадськими організаціями, які працюють у сфері надання послуг і допомоги дітям з особливими потребами в Україні, та відвідала дитячу лікарню імені Королеви Вільгельмівни в місті Утрехт. Про це пише на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

інклюзивна освіта

На зустрічі з дружиною Президента були присутні представники дев’яти найактивніших громадських організацій, зокрема одна з найбільших організацій цього профілю у Нідерландах – SOFT Tulip. Також у дискусії брав участь голландський дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні (2009-2013 років) Пітер Ян Волтерс.

інклюзивна освіта1

Учасники зустрічі обговорили досвід Нідерландів щодо розвитку інклюзивної освіти та перспективи раннього втручання в Україні. Марина Порошенко розповіла про наявний стан речей в нашій країні та процес налагодження діалогу і взаємодії представників української влади з громадськістю, який відбувається за її активної підтримки та під особистим патронатом. Зокрема, йшлося про напрацювання дорожньої карти спільних кроків у співпраці громадських та урядових організацій у напрямку системних змін у галузі інтегрованого навчання, у тому числі й на законодавчому рівні.

«Для України запровадження інклюзії – це нагальна потреба не лише дітей з особливими потребами, а й суспільства в цілому. Бо здатність сприймати не таких, як ти сам – це показник морального здоров’я нації», –  зауважила Дружина Президента.

інклюзивна освіта2

Показовим результатом впровадження інклюзії у Королівстві Нідерланди стало саме місце проведення зустрічі – у готелі-ресторані «Аброна», де працюють люди з інвалідністю. За словами пані Марини, це те, до чого має прагнути Україна, адже цей заклад – яскравий приклад соціалізації людей, які, незважаючи на свою особливість, здатні до повноцінної участі в житті суспільства.

Марина Порошенко домовилася з голландськими активістами про подальшу співпрацю щодо обміну досвідом з впровадження інклюзивної освіти і системи раннього втручання в Україні.

інклюзивна освіта3

Під час візиту до дитячої лікарні пані Порошенко відвідала відділення дитячої кардіології, операційну, та нове стаціонарне відділення. Цей медичний заклад побудований ще у 1888 році, але в наші дні він відомий своїми передовими методами лікування, що відповідають сучасним потребам охорони здоров’я та орієнтовані на майбутнє.

Фото: www.president.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *