ОСТАННІ НОВИНИ

Експортери Львівщини завойовують Східні ринки торгівлі

|

Підприємці Львівщини експортували товарів на 818,9 млн дол, а імпортували на суму у 1142,5 млн дол. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівського ОДА.

“За 9 місяців цього року частка експорту у країни Європейського союзу становить 71% від загального експорту області. Імпорту – 66,6 % від загального імпорту Львівщини”, – зазначив директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської облдержадміністрації Василь Лозинський.

За словами Лозинського, найбільший зовнішньоторговельний оборот область має з Польщею – 461,4 млн дол США, Німеччиною – 284,8 млн, Білорусією – 128,2 млн та Чехією  – 104,9 млн.

До речі, цікавим є той факт, що упродовж останнього часу суттєво збільшилися  об’єми поставок в Туреччину, Іспанію, Китай, Єгипет, Саудівську Аравію, Іран, Мексику, В’єтнам, Таїланд, Малайзію, Індонезію.

Основними експортними товарами в ці країни є зернові культури, насіння і плоди олійних культур, жири та олії, м’ясо та електрообладнання для автомобілів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *