ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні Прохасько спрезентує у Львові свої книжкові новинки

|

Сьогодні, 26 листопада, о 18.00 у львівській книгарні «Є» відбудеться презентація двох нових книг Тараса Прохаська – “Як зрозуміти козу” та переклад із польської роману «Схід» Анджея Стасюка. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

prohasko_08

Цієї осені у «Видавництві Старого Лева» вийшли одразу дві книжки, до яких причетний Тарас Прохасько: третя і заключна частина «кротячої епопеї» «Як зрозуміти козу», яку він написав разом із Мар’яною Прохасько, та переклад із польської – роман «Схід» Анджея Стасюка.

Попри те, що переклад «Сходу» і кротяча історія «Як зрозуміти козу» розраховані на читачів різного віку, у цих книжках є багато спільного. І йдеться не лише про причетність до них Прохаська, а найперше – про подорожі і пошук порозуміння у книгах. Це тексти про нову географію, мову, реальність. Анджей Стасюк, вирушаючи у найскладнішу і найбільш неймовірну подорож свого життя, прагне знайти точки порозуміння між європейською людиною і мешканцями Китаю чи Монголії. Він відкриває для себе «дивних східних людей» з нового боку, вивчає мову їхнього тіла, поведінку, звичку одягатися. Український переклад Тараса Прохаська органічно доповнює стасюківські пошуки нових світів, спробу подолати «страх Сходу і зневагу Заходу».

Маленькі герої книги Тараса Прохаська і Мар`яни Прохасько також вирішують покинути зону комфорту задля пізнання нових земель. Мешканці Букового лісу вперше у житті, попри страх і ризик, вирушають у мандрівку морем, знаходять новий острів і знайомляться з його дивними мешканцями – козами. Знайти ключ до порозуміння героям непросто, проте Прохасько точно знає кілька методів, що допоможуть знайти спільну мовуй позбутися страху невідомого. Книжка Тараса і Мар’яни Прохаськів «Як зрозуміти козу» — про важливість розширення горизонтів у нашому житті. У перших двох книгах маленькі герої книги досліджували, «Хто зробив сніг» та проводили детективне розслідування, «Куди зникло море».

Фото: ostro.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *