ОСТАННІ НОВИНИ

Що потрібно придбати водіям, щоб підготувати авто до зими

|

Зима не за горами. У деяких регіонах України вже випав перший сніг. І якщо ви все ще не підготували своє авто до холодів, то саме час цим зайнятися. Сервіс приватних оголошень OLX проаналізував, скільки доведеться витратити власнику автівки, аби підготувати транспортний засіб до зими, передає кореспондент Львівського порталу.

Зимние шины

Шини

Найперше і найнеобхідніше – зимові шини. Це питання безпеки водія та інших учасників дорожнього руху. Продавці пропонують як нову гуму, так і вживану в хорошому стані. Досить багато пропозицій вживаних шин, привезених із європейських країн – там гарна якість доріг дозволяє зберегти й достойну якість гуми, навіть у вживаному стані. Повністю нова гума обійдеться від 660 грн за штуку (радіус 14). Ціни на резину 15 радіусу стартують від 500 грн за одиницю – за такою вартістю можна придбати вживані шини із залишком протектора 50% із Словенії, Франції.

 

 

Тормозные колодки

Гальма

Різниці гальмівних моментів коліс є однією з головних причин заносу на дорогах. Тому перед зимою краще змінити гальмівні колодки, навіть якщо вони повністю не зношені. Вартість гальмівних колодок буде залежати від моделі вашого авто, а також стану колодок. Так, вживані колодки на ВАЗ можна купити за 100 грн; колодки на Mitsubishi Pajero Sport обійдуться в 350 грн. А ось за оригінальні гальмівні колодки для автомобілів Porsche доведеться викласти 250 євро.

Аккумулятор

Робота акумулятора

Мінусова температура може скоротити час роботи акумулятора, а іноді навіть вивести його з ладу. Тому якщо результат перевірки показав, що є необхідність заміни батареї, саме час це зробити, аби не потрапити в неприємну ситуацію в холодну погоду. За новий фірмовий акумулятор ємністю 60 А/г доведеться заплатити від 1050 грн. Чим більша ємність батареї, тим дорожче вона коштує. Вживані товари в хорошому стані обійдуться дешевше. Наприклад, акумулятор Varta 100А/г, «оригінальної збірки для конвеєра Мерседес-Бенц, Німеччина, 2007р.в.» продають у Києві за 950 грн. А хороший акумулятор для Таврії можна купити за 800 грн чи обміняти на магнітолу з USB.

Провода для прикуривания

Якщо заміну батареї ви вирішили відкласти, то рекомендуємо запастися пусковими проводами для прикурювання. Це допоможе вам у випадку необхідності завестися від доброго сусіда-автовласника. Вибираючи проводи, зверніть увагу на силу електричного струму, довжину проводів, площу січення жил, якість зажимів-«крокодилів». Від цих параметрів буде залежати й ціна проводів. Нові проводи на 200А обійдуться в 140 грн, на 400А – 200 грн, на 500А – 230 грн.

Антифриз

Рідини

Перед зимою рекомендується замінити охолоджуючу рідину на антифриз, стійкий до низьких температур. На ціну антифризу, окрім виробника, буде впливати клас рідини: G11 (найдешевший), G12 і G12+ (або G13 – найбільш екологічний і дорогий клас). Так, 5 літрів концентрату G11 обійдуться від 382 грн, а G12+ від 394 грн.

Незамерзающая жидкость

Також перед холодами рекомендується замінити масло й масляні фільтри. Середня вартість 4-літрової пляшки синтетичного масла складає 500 грн.

Не забудьте в бачок склоомивача залити незамерзаючу рідину. За 50 грн в Одесі можна придбати пляшку 2,8 літра, котра врятує при температурах до -30 градусів. Якщо ви плануєте подорожі в більш холодні краї, звернуть увагу на рідини, призначені для нижчих температур.

Щітки склоочищувачів

У дощову та сніжну погоду водію важливо впевнитися, що двірники працюють справно, а щітки склоочищувачів не зносилися. Заміна щіток обійдеться від 300 грн.

Коврики

Килимки

Як би там не було, а чистота й затишок в авто важливі і для водія, і для пасажирів. Хороші килимки в нельотну погоду допоможуть зберегти акуратний вигляд усередині автівки. Є універсальні варіанти (500 грн), хоча краще купувати килимки конкретно під вашу модель авто. На ВАЗ килимки обійдуться в 200 грн, а ось за килимки для Mercedes W221 доведеться викласти 2500 грн.

Лопата

«Зимовий набір»

Багатьом українським водіям знайома ситуація, коли доводиться викопувати своє авто із замету або допомагати колегам-автомобілістам долати важкий підйом. Тому потурбуйтеся про зимовий набір, котрий може стати в нагоді вам чи іншим водіям у будь-яку хвилину. Вибратись із замету допоможе лопата. Зараз доступні компактні складні варіанти, котрі не займуть багато місця в багажнику. Середня ціна лопати – 250 грн. Уживані товари обійдуться дещо дешевше.

Скребок с подогревом

Звичайний скребок-щітку для скла можна купити за 30-40 грн. Є також скребки з підігрівом – такий аксесуар коштує 130 грн.

Трос буксировочный

Трос для буксирування може і вам допомогти, і сусіда на дорозі врятувати. Трос може бути виготовлений з різних матеріалів (стрічка, мотузка, сталь) і розрахований на різну вантажопідйомність. Найпростіший стрічковий трос вантажопідйомністю 2 тонни довжиною 4,5 м коштує 80 грн. За стальний трос потрібно буде заплатити більше – від 250 грн.

Цепи колесные

 

Якщо ви направляєтеся в гірську місцевість, розгляньте необхідність придбання ланцюгів протиковзання на колеса. У комплекті продається 2 ланцюги, які зазвичай встановлюються на передні колеса. Середня ціна комплекту – 450 грн. Уживані ланцюги в хорошому стані обійдуться дешевше – від 300 грн.

Фото: OLX

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *