ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати обурені: секретарем ЛМР стане людина Садового?

|

Представники політичних партій Львівської міської ради, що складають меншість, заявляють, що мер міста Андрій Садовий намагається «пропхати» на місце секретаря ЛМР представника «Самопомочі». Про це йдеться у заяві фракцій, яку отримав  Львівській портал.

лмр

Як повідомляється, протягом останніх двох днів відбувалися політичні консультації керівників депутатських фракцій, що отримали представництво у Львівській міській раді. Найбільш дискусійними виявилися питання щодо обрання майбутнього секретаря міської ради та діяльності постійних комісій. Під час розмови міський голова Львова Андрій Садовий висловився за те, щоб посаду секретаря міськради обійняв представник партії «Об’єднання Самопоміч», яка отримала найбільшу кількість депутатських мандатів (24 з 64).

«І скільки б не лунало прізвищ претендентів на місце фактично другої особи у міській раді, всі без винятку експерти та представники шести партій (БПП -«Солідарність», ВО «Свобода», «Громадянська позиція», «Громадський рух «Народний контроль», «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», Українська галицька партія, які разом отримали 40 депутатських мандатів) сходяться в одному – обрання має відбуватися максимально прозоро, без підкилимних домовленостей та без монополізаціі однією політичною силою усієї вертикалі влади у місті Львові», – йдеться у повідомленні.

Під час консультацій керівники фракцій партій БПП-«Солідарність», ВО «Свобода», «Громадянська позиція», «Громадський рух «Народний контроль» та «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», Українська галицька партія заявили чітку спільну позицію, яка полягає у тому, що заради збереження політичного балансу сил, а також, враховуючи, що Андрій Садовий є керівником партії «Самопоміч», секретарем міськради має бути депутат з будь-якої іншої політсили, які разом набрали 40 мандатів.

Нагадаємо, що 24 листопада у Львівській міській раді відбулася перша урочиста сесія нового скликання.

Фото: pohlyad.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *