ОСТАННІ НОВИНИ

Заборона російських літаків в небі над Україною стає реальністю

|

Уряд України приймає рішення щодо введення заборони на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній через авіаційний простір України. Про це йдеться на офіційному сайті Кабміну. Передає кореспондент Львівського порталу.

літак

На засідання уряду сьогодні. 25 листопада, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що раніше Україна прийняла рішення про заборону російським авіакомпаніям на здійснення польотів до України:

«Ми очікували, що російська сторона після відповідного рішення і після проведених консультацій скасує свої заборонювальні акти, в тому числі скасує заборону на авіаційні перевезення українськими авіакомпаніями та транзитні прольоти українським авіакомпаніям територією Росії. Нами були вжиті всі заходи для того, щоби провести ці консультації, щоби змусити Росію прийняти відповідне рішення. Росія, як завжди, не погодилася на законні умови української сторони», – сказав він.

У зв’язку з цим, Уряд України прийняв рішення щодо введення заборони на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній через авіаційний простір України.

Заборона перельотів для військових літаків, а також літаків, які здійснюють військові транзитні перевезення, вже була здійснена, нагадав Яценюк.

«Зараз ця заборона стосується всієї цивільної авіації Російської Федерації і всіх авіакомпаній Російської Федерації», – наголосив Арсеній Яценюк.

Таким чином, Уряд дає доручення «Украероруху», відповідно до норм міжнародного законодавства, повідомити Російську Федерацію про те, що російські авіакомпанії і російські літаки більше не мають права використовувати український авіаційний простір.

Фото: best-news.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *