ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО загинув український воїн, ще восьмеро поранені

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 8 – було поранено. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

ce265ca0b8ebee08fc9c8a90fc871f12_1446802994_613x328

За словами речника  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрія Лисенка, вчорашній день в зоні АТО позначився інтенсифікацією бойових дій. Водночас він додав, що противник продовжує застосовувати важке озброєння та тримає на лінії зіткнення значні сили. Ворожі провокації щоденно фіксуються по всьому фронту.

«Східніше Станиці Луганської, поблизу прикордонного Сизого вчора відбулося короткотривале бойове зіткнення сил АТО з окупантами. У сусідньому селі Болотене зафіксовано мінометний обстріл та провокація із застосування стрілецької зброї з боку НЗФ. Вогонь вівся з протилежного боку Сіверського Донця», – зазначив Лисенко.

І зауважив, що в районі Бахмутської траси було зафіксовано 2 збройні провокації бойовиків (обидві – в темну пору доби). Це сталося поблизу с. Трьохізбенка та Оріхове.

Що стосується межі Луганської та Донецької областей, то тут противник кілька разів відкривав вогонь у бік українських позицій поблизу Троїцького. Користуючись пересіченим ландшафтом, бойовики намагаються підійти ближче до позицій сил АТО, здійснюють серію пострілів, і відступають назад.

«На Світлодарській дузі та на північних околицях Горлівки обстановка неспокійна, але  прогнозована. Вчора тут було зафіксовано до десяти ворожих провокацій із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Окрім цього, у сел. Луганське зафіксовано обстріл з БМП», – повідомив Лисенко.

За його словами, аналогічна обстановка – у селищі Новгородське, що на південно-західній околиці Горлівки: тут ворог вчора двічі застосував гранатомети.

Водночас Лисенко наголосив, що найскладнішою залишається обстановка на західних околицях Донецька (ділянка фронту від Авдіївки до Марїнки).

Він зазначив, що у районі Красногорівки вчора відбувся обстріл зі 120-мм мінометів, а поблизу селища Первоймаське – перестрілка за участю БМП. Підсумком кожного такого епізоду є відступ загонів ворога на свої позиції.

«Ворог порушив режим тиші поблизу Богданівки, Павлополя та Широкиного, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю та гранатомети. В ряді випадків сили АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь, внаслідок чого обстріли тривали лише кілька хвилин», – наголосив Лисенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *