ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських школярів навчили грати у флорбол

|

З 20 до 23 листопада маленькі львів’яни мали змогу ознайомитись і попрактикуватись у новому для них виді спорту – флорболі. У спортивних залах школи №66 та гімназії «Євшан» керівник Львівського флорбольного клубу «Лемберг» Роман Лозинський особисто пояснював і демонстрував малюкам та підліткам, чим є флорбол насправді. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міської ради.

Lem2 (1)

Після пояснення правил гри та ознайомлення з ігровим обладнанням, школярі з захопленням і наввипередки шикуються у команди. Кожному хочеться вибрати найяскравішу клюшку, а то й взагалі стати на ворота. Лунає свисток і гру розпочато. Тільки на перший погляд флорбол – це легко. І вже протягом кількох хвилин турніру новачки усвідомлюють, скільки цікавих прийомів і технічних завдань постає перед гравцем-професіоналом. Після завершення гри, старші члени флорбольного клубу «Лемберг» демонструють витончені паси.

«Шкільна ліга проводиться у деяких навчальних закладах Львова з 2013 року. Надалі ми плануємо робити це масштабніше, задіюючи всі школи міста. Головна мета – подарувати дітям можливість полюбити спорт, відчути, наскільки це цікаво і за бажанням приєднатись до однієї з команд флорбольного клубу «Лемберг». Коли після пробних занять ми бачимо вдячні усмішки, це дає сили і натхнення. Адже щасливі обличчя батьків, дітей і викладачів дарують надію на здорову і фізично розвинуту націю», – розповів Роман Лозинський.

LEM3 (1)

Людмила викладає фізичну культуру у гімназії «Євшан». На її думку, флорбольні секції потрібно відкрити у кожній школі.

«Це дійсно чудовий вид спорту, який дозволяє дітям і виплеснути свої емоції назовні і фізично укріплюватись. Великий плюс флорболу – він не потребує великих фінансових затрат. Придбавши ворота і клюшки, цю гру можна проводити і взимку у спортзалах, і влітку на майданчиках», -сказала вчителька.

Шкільна ліга з флорболу також пройде у понеділок, 30 листопада, у школі №13 на Сихові.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *