ОСТАННІ НОВИНИ

Пустомитівський район – рекордсмен в Україні за кількістю земельних ділянок, виділених бійцям АТО

|

За рік, що минає на Пустомитівщині видано  466 земельних наділів, що по праву належать українським воякам. Ще 370 земельних ділянок – в процесі оформлення.

ділянка

Цей факт з’ясувався в ході перевірки роботи відділу Держземагентства Пустомитівського району та його керівника Романа Мигаля.

Для інспекції було створено спеціальну комісію, яка працювала півтори місяця і куди увійшли представши громадських організацій та фахівців ГУ Держгеокадастру у Львівській області.

Комісія проаналізувала всі представлені документи, звернення та скарги від громадян на адресу очільника  Держземагентства Пустомитівського району Романа Мигаля.

«Нами було направлено офіційні запити як в прокуратуру, так і в СБУ, аби отримати підтвердження, або ж спростування тої інформації, про яку йшлося в скаргах. Жодна з них не підтвердилась. Робота тривала півтори місяця, опрацьовано велику кількість документів. Відтак, комісією не виявлено фактів незаконної діяльності керівника Відділу Держземагентства у Пустомитівському районі, Р. Мигаля. Відповідне рішення прийняте одоголосно», – зазначив голова громадської ради при Держземагентстві Львівської області Ярослав Мандрук. Так, каже він не підтвердилися і звинувачення однієї з громадських організацій Львова у тому, що Пустомитівські землі, замість того аби виділятись воякам АТО, роздавались іншим особам з метою збагачення. «Ми підняли документи і з’ясували як в районі триває процес видачі землі воякам. Цифри промовисто  говорять самі за себе –  вже видано бійцям 466 земельних ділянок. Ще на 370 – вже отримали погодження і незабаром вони будуть передані власникам. Жоден інший район такими показниками похвалитися не може», – каже Ярослав Мандрук.

Він також наголосив, що задля прозорості роботи комісії, здійснювалась відео фіксація кожного засідання, вівся протокол, а всі рішення приймались шляхом відкритого голосування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *